Apple Dinamik Ada Çentiğini Tüm iPhone 15 Modellerine Getirebilir

Apple Dinamik Ada Çentiğini Tüm iPhone 15 Modellerine Getirebilir

Apple'ın bu yıl yeni iPhone serisi ile değişikliklere imza atması bekleniyor ve bunlardan bazıları hayran çocukları heyecanlandıracak.

Şu anda serinin adı konusunda emin olmasak da iPhone 15 serisi bu yıl piyasaya sürülüyor. Geçen yıl Apple, Pro modellerini Dinamik ada, daha iyi kameralar ve daha büyük bir pil gibi özelliklerle daha çekici hale getirmeye karar verdi.

Şimdi ise, sadece Pro modellerinin değil, iPhone 15 serisinin de dinamik adaya sahip olacağına işaret eden raporlar gördük. Sızdırılan iPhone 15, 15 Plus, Pro ve Pro Max prototipleri, geçen yıl iOS'a eklenmesinden bu yana yapılan yazılım optimizasyonu sayesinde genişlemesi muhtemel olan aynı çentiği taşıyor gibi görünüyor.

Rapor bu olumlu güncellemeyi paylaşırken, vanilya iPhone 15 ve 15 Plus'ın ProMotion ekrana sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu, bunun yerine standart 60Hz yenileme hızı ekranına sahip olacağını da belirtiyor. Bu iki model aynı zamanda Always-On Display özelliğini de kaçıracak ve Apple 2023 yılında da Pro olmayan modellerde eski A serisi çipleri kullanmaya devam edecek.

En büyük fark yapı malzemelerinde olacak ve Apple'ın Pro modellerinde paslanmaz çelik kaplama yerine titanyum çerçeve kullanacağı söyleniyor. Bu değişikliğin yapılması, şirketin Pro modellerinin boyutunu ve ağırlığını azaltmasına kesinlikle yardımcı olacaktır ki buna kesinlikle ihtiyaç vardır. Bu yıl Pro modellerinde sessiz düğmesinin de değişmesi ve iPhone'u sessiz ya da ses moduna almanıza yardımcı olacak farklı bir mekanizma kullanılması bekleniyor.

Apple ayrıca bu yıl iPhone 15 serisiyle birlikte USB C şarj özelliğini de sunabilir ki bu da dünya genelinde milyonlarca kişi için heyecan verici bir yenilik olacak. Bu değişiklik yalnızca insanların üçüncü taraf şarj cihazlarını kullanmasına izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda Apple'ın premium telefonları için şarj hızını artırabileceğini umuyor. Tüm bu eklemeler, Apple'ın bu yıl piyasaya çıktığında iPhone 15 Pro serisinin başlangıç fiyatını artırmasına yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.