Apple iOS 17.1 ve iPadOS 17.1'i yayınladı

Apple iOS 17.1 ve iPadOS 17.1'i yayınladı

Apple iPhone için iOS 17.1 yazılım güncellemesini yayınladı, aynı zamanda iPad için de iPadOS 171. güncellemesini yayınladı, bu güncellemelerin her ikisi de iPhone ve iPad'e bazı yeni özelliklerin yanı sıra bir dizi performans iyileştirmesi ve hata düzeltmesi getiriyor.

iOS 17.1'in öne çıkan özelliklerinden biri AirDrop'ta yapılan iyileştirme. Artık AirDrop menzilinden çıksanız bile içerikleriniz internet üzerinden aktarılmaya devam edecek. Bu, alıcı cihaza yakın olma ihtiyacını ortadan kaldırarak daha esnek ve kullanışlı bir dosya paylaşım deneyimi sunuyor.

Bu yazılım güncellemesinde Müzik uygulamasında da değişiklikler var; Favoriler bölümü sadece şarkıları değil, albümleri ve çalma listelerini de içerecek şekilde genişletildi. Ayrıca, yeni bir kapak resmi koleksiyonu özelliği, çalma listenizdeki müziği yansıtacak şekilde renk değiştiren tasarımlar sunuyor. Çalma listesi oluşturmayı kolaylaştırmak için, şarkı önerileri artık her çalma listesinin altında görünerek mevcut seçimlerinizin havasını tamamlayan müzikler eklemenize yardımcı oluyor.

StandBy ile ekranınızın ne zaman kapanacağını kontrol etmek için yeni seçenekler de var, bu 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max gibi cihazlarda geçerli, güncelleme ayrıca çeşitli hata düzeltmeleriyle birlikte geliyor.


Yeni iOS 17.1 ve iPadOS 17.1 yazılım güncellemeleri artık indirilebilir durumda, güncellemeyi Ayarlar > Genel > Yazılım güncellemesi ve İndir ve yükle yolunu izleyerek yükleyebilirsiniz. Hata düzeltmelerinin ayrıntılarını aşağıdaki sürüm notlarında görebilirsiniz.


AirDrop
- AirDrop menzilinden çıktığınızda içerik internet üzerinden aktarılmaya devam eder


StandBy
- Ekranın ne zaman kapanacağını kontrol etmek için yeni seçenekler (iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max)


Müzik
- Favoriler şarkıları, albümleri ve çalma listelerini içerecek şekilde genişletildi ve favorilerinizi kitaplıkta görüntülemek için filtreleyebilirsiniz
- Yeni kapak resmi koleksiyonu, çalma listenizdeki müziği yansıtmak için renk değiştiren tasarımlar sunuyor
- Şarkı önerileri her çalma listesinin altında görünür ve çalma listenizin havasına uygun müzik eklemeyi kolaylaştırır


Bu güncelleme ayrıca aşağıdaki iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini de içermektedir:
- Kilit Ekranında Fotoğraf Karıştırma ile kullanmak için belirli bir albüm seçme seçeneği
- Matter kilitleri için ev anahtarı desteği
- Cihazlar arasında senkronize edilen Ekran Süresi ayarlarının güvenilirliği artırıldı
- Bir Apple Watch'u aktarırken veya ilk kez eşleştirirken Önemli Konum gizlilik ayarının sıfırlanmasına neden olabilen bir sorunu düzeltir
- Başka bir çağrıdayken gelen arayanların adlarının görünmemesine neden olan bir sorunu çözer
- Özel ve satın alınan zil seslerinin metin tonunuz için seçenek olarak görünmemesine neden olan bir sorunu giderir
- Klavyenin daha az yanıt vermesine neden olabilecek bir sorunu düzeltir
- Çarpışma algılama optimizasyonları (tüm iPhone 14 ve iPhone 15 modelleri)
- Görüntü kalıcılığına neden olabilecek bir sorunu düzeltir


Bazı özellikler tüm bölgelerde veya tüm Apple aygıtlarında kullanılamayabilir. Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriği hakkında bilgi için lütfen bu web sitesini ziyaret edin: https://support.apple.com/kb/HT201222

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.