Apple iPhone 16 Pro modelleri yeni kameralara ve daha uzun ekranlara sahip olacak

Apple iPhone 16 Pro modelleri yeni kameralara ve daha uzun ekranlara sahip olacak

Apple, merakla beklenen iPhone 15 serisini bu yıl içinde piyasaya sürmeye hazırlanırken, 2024 iPhone modelleriyle ilgili söylentiler şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

Apple, merakla beklenen iPhone 15 serisini bu yıl içinde piyasaya sürmeye hazırlanırken, 2024 iPhone modelleriyle ilgili söylentiler şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Son sızıntı, iPhone 16 Pro modellerinde bazı önemli yükseltmeler yapılacağına işaret ediyor, o halde bir göz atalım.

Apple iPhone 16 serisi öncekilerden daha büyük olabilir

Şu anda Cupertino merkezli dev, iPhone 15 serisi için Eylül lansmanına hazırlanıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Bloomberg'den Mark Gurman tarafından iPhone 16 Pro ve iPhone Pro Max modellerine ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Söz konusu sızıntı, ekranlarıyla ilgili detayları paylaşıyor. Gurman, 2024 yılında piyasaya sürülecek üst düzey Pro modellerinin 6,3 inç ve 6,9 inç ekranlara sahip olacağını belirtti.

Başka bir deyişle, iPhone 16 Pro serisi öncekilerden daha uzun bir ekran boyutuna sahip olacak. İhbarcıya göre, gelecek yıl piyasaya sürülecek iki Pro iPhone "çapraz olarak bir inçin onda biri kadar" daha uzun olacak. Ayrıca, markanın bu hamleyi, cihazları daha büyük ekranlar sunan Samsung gibi premium tekliflerle daha rekabetçi hale getirmek için yaptığını da ekliyor. Özellikle, bu DSCC'den Ross Young'ın bir sızıntısına dayanan önceki raporumuzla uyumludur.

Daha büyük bir ayak izi sayesinde, yaklaşmakta olan premium iPhone'lar muhtemelen daha büyük pilleri de barındırabilecek. Öte yandan, Digital Chat Station'dan gelen sızıntı, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max'in muhtemelen Sony IMX903 olan 1/1.14 inç birincil kameraya sahip olacağını ortaya koydu. Bu doğruysa, iPhone'lar için büyük kamera yükseltmesinin iPhone 15 Pro serisini atlayacağı ve iPhone 16 Pro modellerine geleceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.