Apple iPhone'ları için ilk hızlı güvenlik güncellemesini yayınladı

Apple iPhone'ları için ilk hızlı güvenlik güncellemesini yayınladı

Apple, iOS ve macOS kullanıcılarına tam bir yazılım güncellemesine gerek kalmadan önemli güvenlik düzeltmeleri sağlamak üzere tasarlanan ilk Hızlı Güvenlik Yanıtı (RSR) güncellemesini yayınladı.

İyi haber, Apple nihayet ilk hızlı güvenlik güncellemesini yayınladı. Hatırlayacaksınız, iOS 16 yayınlandığında Apple, güvenlik yamalarını sorunsuz bir şekilde yüklemenizi sağlayan yeni bir özelliği duyurmuştu, yani güncelleme siz fark etmeden arka planda çalışıyor.

Güncellemeler, acil güvenlik değişikliklerini hızlı bir şekilde sağlamak ve enfeksiyon veya veri kaybı riskini azaltmak için tasarlanmıştır. Daha önce yalnızca beta test kullanıcılarına sunulan Rapid Security Response (RSR) güncellemeleri artık iOS 16.4.1 güncellemesini kullanan iPhone ve iPad kullanıcıları ile macOS 13.3.1 kullanan Mac kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Özellikle iPhone'lar iOS 16.4.2'ye değil, iOS 16.4.1(a)'ya yükseltilmiştir. Bir sürümü bir harf takip ettiği anda, sorunsuz bir güncellemenin indirildiğini bileceğiz.

Güncelleme herkese aynı anda ulaşmıyor

Geleneksel güncellemelerin aksine, Apple muhtemelen güvenlik yamasını 48 saatlik bir süre içinde dağıtmaya karar verdi, bu da tüm kullanıcıların aynı anda almadığı anlamına geliyor. Aslında, güncellemeye erken erişmeye çalışan birkaç kullanıcının erişimi reddedildi.

Sosyal ağlardaki çeşitli kullanıcılara göre, cihazın bunu yapmasına izin verilmeden önce güncellemeyi yükleme girişimleri, iPhone'un "güvenlik yanıtını doğrulayamadığını" ve cihazın "artık internete bağlı olmadığını" belirten bir mesaj görüntüleyebilir.

Ayrıca, varsayılan olarak SERP'in otomatik olarak uygulandığını ve gerekirse kullanıcılardan cihazlarını yeniden başlatmalarının istendiğini de unutmayın. SERP'in yüklenmesi devre dışı bırakılabilir ve güncellemenin içeriği bir sonraki standart yazılım güncellemesine dahil edilebilir. iPhone'unuz uygunsa, güncelleme arka planda kendi kendine yüklenecektir.

RSR güncellemeleri, kullanıcılara tam bir yazılım güncellemesine gerek kalmadan hızlı ve etkili güvenlik düzeltmeleri sağlamada önemli bir adımdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.