Apple Music Classical Artık Android'de

Apple Music Classical Artık Android'de

Apple bugün Android için Apple Music Classical uygulamasını Google Play Store'da yayınlayarak uygulamayı ilk kez iPhone'un ötesine taşıdı

Android için Apple Music gibi, Android için Apple Music Classical uygulaması da büyük ölçüde iOS muadilinin tasarımını yansıtıyor. Özellikle, Android için Apple Music Classical uygulaması, Apple'ın uygulamayı iPad veya Mac için kullanıma sunmasından önce geliyor.

Apple, 2021 yılında klasik müzik akışı hizmeti Primephonic'i satın aldığını ve bu türe adanmış yeni bir uygulama aracılığıyla Apple Music'e katacağını duyurmuştu. Apple, Mart ayında klasik müzik keşfetmek ve dinlemek için bağımsız bir deneyim sunan Apple Music Classical'ı piyasaya sürdü.

Apple Music Classical uygulaması, Apple Music abonelerine yüzlerce seçilmiş çalma listesi, binlerce özel albümün yanı sıra besteci biyografileri ve önemli eserler hakkında derinlemesine incelemeler gibi diğer özelliklerin yanı sıra yeni yüksek kaliteli sürümler de dahil olmak üzere beş milyondan fazla klasik müzik parçasına erişim sunuyor.

Uygulama, özellikle klasik müzikle etkileşim için daha basit bir arayüz sunuyor. Mevcut Apple Music uygulamasının aksine, Apple Music Classical kullanıcıların besteci, eser, orkestra şefi, katalog numarası ve daha fazlasına göre arama yapmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar editoryal notlardan ve açıklamalardan daha ayrıntılı bilgi alabiliyor.

Apple, uygulama için Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin ve Johann Sebastian Bach gibi ünlü bestecilerin yüksek çözünürlüklü dijital portrelerini, ilgili klasik dönemden renk paletleri ve sanatsal referanslar kullanarak hazırlattı ve zaman içinde daha fazla benzersiz sanat eseri eklenecek. Apple, özel içerikler ve kayıtlar sunmak için klasik müzik sanatçıları ve kurumlarıyla birlikte çalışıyor.

Android için Apple Music Classical uygulaması şimdi Google Play Store'da. Kullanıcıların uygulamayı kullanabilmeleri için Apple Music veya Apple One aboneliğine sahip olmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.