Apple Nihayet Diğer Uygulama Mağazalarından Uygulama İndirmenize İzin Verecek

Apple Nihayet Diğer Uygulama Mağazalarından Uygulama İndirmenize İzin Verecek

Apple, yakın gelecekte daha fazla yasanın yürürlüğe girmesiyle Avrupa bölgesindeki politikalarında daha fazla değişiklik yapacak.

Apple, son Avrupa Birliği yasaları sayesinde politikalarını değiştirmek zorunda kalıyor. Şirket halihazırda iPhone'lar için USB-C şarjını destekleyecek değişiklikler yapıyor ve şimdi de üçüncü taraf uygulama mağazalarının iPhone'larda çalışmasına izin verecek. Bu doğru, iPhone'lar yakında diğer rakip uygulama mağazalarından uygulamaları yandan yüklemenize izin verecek.

Karar hem iPhone hem de iPad için geçerli ancak Apple bu uyumluluğu Avrupa pazarıyla sınırlayacak gibi görünüyor. Bloomberg'in aktardığı kaynaklara göre Apple, önümüzdeki yılın sonlarına doğru yeni yasaya uyacak.

Bu değişiklik sektör için büyük önem taşıyacak ve Microsoft ve Amazon gibi şirketlerin sıraya girerek iOS ve iPadOS kullanıcılarının App Store'u atlayıp kendi uygulamalarını kullanmalarının önünü açacak. Ancak, bu gibi değişiklikler iPhone'ların güvenlik yönüne ilişkin büyük bir soruyu da beraberinde getiriyor.

Sonuçta, Apple'ın uygulama yan yüklemelerini desteklememeye karar vermesinin nedenlerinden biri, bu uygulamaların ve ayrıca cihazlarının güvenliği üzerinde kontrol sahibi olmamasıdır. İlginç bir şekilde, AB yasaları Apple'ın üçüncü taraf faturalandırma sistemine izin vermesine izin vermiyor, bu da App Store satın alımlarında geliştiricilerden yüzde 30 komisyon alma gücünü kaybedeceği için gelirlerini aşındırabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.