Apple USB-C Şarj Portlu iPhone'u 2025'e Kadar Piyasaya Sürmeyi Geciktirebilir

Apple USB-C Şarj Portlu iPhone'u 2025'e Kadar Piyasaya Sürmeyi Geciktirebilir

Daha önce Apple'ın iPhone 15 serisinden itibaren varsayılan bağlantı noktası olarak USB C'ye geçebileceği tahmin ediliyordu, ancak daha ayrıntılı bir incelemeye göre durum böyle olmayabilir.

Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerde satılan iPhone'lar da dahil olmak üzere tüm akıllı telefonların resmi son tarih olan 28 Aralık 2024'e kadar USB Type C şarj özelliğine sahip olmasını gerektiren bir yönerge yayınladı.  Daha önce Apple'ın iPhone 15 serisinden itibaren varsayılan bağlantı noktası olarak USB C'ye geçebileceği tahmin ediliyordu, ancak daha ayrıntılı bir incelemeye göre durum böyle olmayabilir.

Apple yeni iPhone'larını genellikle her yıl Eylül ayında piyasaya sürüyor ve şirketin 28 Aralık 2024'e kadar AB direktiflerine uyması gerekirken, şirketin 2024'te piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 16 serisine kadar lightning portuna bağlı kalma ihtimali var.

Cupertino merkezli teknoloji devi daha önce varsayılan bağlantı noktası olarak USB C'ye geçmemesinin nedeni olarak çevresel kaygıları göstermişti. Ancak, Apple'ın Dünya Çapında Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, Wall Street Journal'a verdiği son röportajda, şirketin Avrupa Birliği'nin direktifine uymak istediğini ve "başka seçenekleri olmadığını" belirtti.

Analist Ming-Chi Kuo kısa bir süre önce gelecek iPhone modellerinin iki farklı USB-C bağlantı noktasına sahip olabileceğini öne sürdü. Standart iPhone ve iPhone Plus modellerinin bir tür bağlantı noktasına sahip olacağı, Pro sürümlerinin ise farklı bir bağlantı noktasıyla daha yüksek aktarım hızları sunacağı bildirildi. Bu haber, yeni iPhone modellerinin potansiyel yetenekleri ve özellikleri hakkında spekülasyonlara yol açtı.

Çoğu Android üreticisi USB-C'yi standart şarj portu olarak benimsemiş durumda. Sonuç olarak Apple, USB-C'ye geçiş yapmayan tek büyük şirket konumunda. Apple'ın bazı Mac ve iPad ürünlerinde USB-C bağlantı noktaları sunmasına rağmen, AirPods gibi popüler cihazları ve tüm iPhone'ları hala lightning konektörüyle gönderdiğini belirtmek gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.