Apple'ın 'Bul' Özelliği Kaliforniyalı Kaza Kurbanı İçin Hayat Kurtarıcı Oldu

Apple'ın 'Bul' Özelliği Kaliforniyalı Kaza Kurbanı İçin Hayat Kurtarıcı Oldu

Apple'ın Find My özelliği, Kaliforniya'da kaza geçiren bir kadının ailesinin yerini tespit etmesine ve hayatını kurtarmasına yardımcı oldu.

Kaliforniya'da bir kadın trafik kazası geçirdi ve bir tepeden 200 metre aşağıya düştü. Neyse ki Apple'ın Find My özelliği sayesinde aile üyeleri kadının yerini tespit edip yardım çağırabildi.

AppleInsider'a göre, Pazartesi günü San Bernardino İlçe İtfaiyesi bir Facebook paylaşımı yaparak kadını kurtardıklarını duyurdu.

İtfaiyeciler 18. Otoyolda meydana gelen bir trafik çarpışması ihbarı üzerine olay yerine gittiklerinde otoyolun kenarından aşağıya uçmuş ve yolun yaklaşık 200 metre altında bulunan bir araçla karşılaştılar.

Sağlık görevlileri ağır yaralı kadını tedavi etti ve ileri yaşam destek tekniklerini kullandı

San Bernardino İlçe İtfaiyesine göre, kurtarılan kadın muhtemelen bir gece boyunca kaza yapan aracının içindeydi. Kadının bir aile toplantısından ayrıldıktan sonra kazaya karıştığı düşünülüyor.

"Aile üyeleri bu sabah kendisiyle konuşamayınca endişelenmişler ve nerede olduğunu öğrenmek için Apple'ın 'iPhone'umu Bul' özelliğini kullanmışlar." Bulunduğu yer tespit edildikten sonra, aile üyeleri "aracı yan tarafta buldular ve 911'i aradılar."

Bu ayın başlarında Apple'ın iPhone 14 serisi ile birlikte gelen 'Uydu üzerinden Acil SOS' özelliği, kırsal bir bölgede mahsur kalan ABD'li bir adamın hayatının kurtarılmasına yardımcı olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.