Apple'ın Hindistan Geliri Büyük iPhone Çılgınlığı Sayesinde 2023'te 8 Milyar Doları Aştı

Apple'ın Hindistan Geliri Büyük iPhone Çılgınlığı Sayesinde 2023'te 8 Milyar Doları Aştı

Apple, iPhone talebinin kat kat arttığını gördü, bu da yalnızca sevkiyat birimlerini zorlamakla kalmadı, aynı zamanda premium mağazalar kurma ihtiyacını da artırdı

Yabancı komisyoncu Morgan Stanley Cuma günkü bir raporda, Apple'ın Hindistan'daki gelirinin geçen yıl yaklaşık yüzde 42 artarak 8,7 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Rapora göre iPhone sevkiyatları geçen yıl yaklaşık yüzde 39 artarak 9,2 milyon adede ulaştı.

Rapordaki analistler, "Hindistan, CY23'te iPhone sevkıyatlarının ve gelirinin yüzde 4'ünü temsil ediyordu; bu rakam, CY22'de yüzde 3 ve 5 yıl önce yüzde 1'di" dedi.

Raporda, "Çin iPhone sevkiyatları sabit kalırken Hindistan aynı yörüngede büyümeye devam ederse, Hindistan 2027 yılına kadar Çin'den daha büyük bir iPhone pazarı olacak" diye ekledi.

TechCrunch, Apple Hindistan'ın 2023 gelirini raporlayan ilk kişi oldu.

Şirketin CEO'su Tim Cook bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, Apple'ın Hindistan'da Aralık çeyreğinde güçlü çift haneli büyüme kaydettiğini ve ülkede bir çeyrek gelir rekoruna daha ulaştığını söyledi.

Bir analistin sorularını yanıtlayan Cook, Hindistan pazarının "çeyrek gelir rekoruna ulaştığını" söyledi.

Hindistan'ın akıllı telefon sevkiyatları 2023'te 152 milyon adede sabit kaldı ancak Apple, sevkiyatlarda 10 milyon adede ulaştı ve ilk kez bir takvim yılında gelirde en üst sıraya yerleşti.

Ülkedeki mobil üretimi daha da artırmak amacıyla hükümet Ocak ayında cep telefonu üretiminde kullanılan parçalar üzerindeki ithalat vergisini yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürdü. Bu hamle, Apple gibi şirketlerin ülkede daha fazla üst düzey premium akıllı telefon üretmesine yardımcı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.