Apple'ın müzik bulma uygulaması Shazam artık Apple Music Classical'ı destekliyor

Apple'ın müzik bulma uygulaması Shazam artık Apple Music Classical'ı destekliyor

Shazam'ın bugün yayınlanan son uygulama güncellemesi Apple Music Classical uygulaması için destek getiriyor.

Shazam'ın bugün yayınlanan son uygulama güncellemesi Apple Music Classical uygulaması için destek getiriyor. Sürüm 15.33'ün sürüm notlarına göre, "Artık Shazam'daki klasik şarkıları Apple Music Classical uygulamasında açabilirsiniz. Klasik bir şarkıyı Shazam'lamak veya aramak, parça sayfasındaki menü simgesine dokunmak ve "Klasik'te Aç "ı seçmek yeterli."

Müzik keşif uygulaması, kullanıcıların telefonun mikrofonunu kullanarak ya da elle arama yaparak şarkıları tanımladıktan sonra normal Apple Music uygulaması üzerinden çalmalarına zaten izin veriyor. Uygulamaya ek olarak, kullanıcılar iPhone'un güç düğmesine uzun süre bastıktan sonra Siri'nin sesli komutlarını kullanarak da Shazam'ın müzik tanımasını tetikleyebilirler.

Shazam iPhone, iPad, iMessage ve Apple Watch dahil olmak üzere birden fazla platformda kullanılabiliyor. Ancak, Apple Music Classical uygulaması diğer platformlarda mevcut olmadığı için söz konusu entegrasyon yalnızca iPhone'larda çalışacak.

Apple bu yılın başlarında tamamen klasik müziğe odaklanan ayrı bir müzik akışı uygulaması yayınlamıştı. Şirket, bu tür ve meta verileriyle ilgili karmaşıklıkları göz önünde bulundurduktan sonra özel bir uygulama kullanmaya karar verdiğini açıkladı.

Shazam ilk olarak 2002 yılında, 2018 yılında Apple tarafından satın alınan İngiltere merkezli Shazam Entertainments Ltd. tarafından piyasaya sürülmüştü. Benzer şekilde, klasik müzik uygulamasının lansmanı da Apple'ın 2021 yılında Primephonic adlı müzik akış hizmetini satın almasının ardından gerçekleşti. Hem Apple Music Classical hem de Shazam App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilirken, klasik şarkıları ve kayıtları dinlemek için Apple Music bireysel veya aile aboneliğine sahip olmanız gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.