Apple'ın Shazam Uygulaması Kulaklık Takılıyken Bile Şarkıları Tanımlayabiliyor: Nasıl Çalışıyor

Apple'ın Shazam Uygulaması Kulaklık Takılıyken Bile Şarkıları Tanımlayabiliyor: Nasıl Çalışıyor

Shazam, tıpkı Google'ın şimdi çalma özelliği gibi müziği tanımlamanıza yardımcı olan Apple'ın entegre ürünüdür.

Shazam, Apple'ın Pixel'in şimdi çalma özelliği gibi çalışan ve bir hoparlörde veya hatta bir TV şovunda çalan şarkıları tanımlamanıza yardımcı olan platformudur. Ancak şimdi Shazam, insanlara kulaklıklarına takılıyken şarkıları tanımlama konusunda yardımcı olabiliyor. Bu özellik, Bluetooth ya da kablolu bir kulaklık taktığınızda da kullanılabiliyor ve bu da milyonlarca kişinin bu yeni özellikten faydalanabileceği anlamına geliyor.

Apple Shazam'ı yıllar önce satın almıştı ve o zamandan beri işlevselliği sınırlıydı. Uygulamalar içindeki desteğini genişletmek kesinlikle oyunun kurallarını değiştirecek. Örneğin, Shazam TikTok, Instagram ve hatta YouTube gibi uygulamalardan müzik keşfedebilir.

Shazam uygulamasının 17.3 güncellemesi bu hafta "uygulamayı açın, kulaklığınızın bağlı olduğunu onaylamak için kulaklık simgesini kontrol edin ve ardından çevrenizdeki veya TikTok, Instagram ve YouTube gibi uygulamalardaki müzikleri tanımaya başlayın" şeklinde bir özellik getiriyor.

Özelliğin şirketin belirttiği gibi çalışıp çalışmadığını görmek için yeni güncellemeden sonra Shazam'ı denedik. Müzik keşif uygulamasını açtık, ardından YouTube'da bir video oynatmaya başladık. Şimdi, Shazam'a geri dönün ve uygulama tarafından şarkı keşfinin sonuçlarını göreceksiniz.

Güncelleme diğer uygulamalardan şarkıları tanımlama yeteneği ile ilgili değil, ancak kablolu olabileceğiniz ve özelliği hala kullanabileceğiniz gerçeği düşündüğünüzden daha büyük bir anlaşma olabilir. İlginç bir şekilde, Shazam'daki yeni özellik, kullandığınız kablolu veya kablosuz kulaklıklardan bağımsız olarak çalışacak ve sadece Apple'ın AirPods'larıyla sınırlı kalmayacak.

Shazam, Aralık 2017'de satın alındığında Apple'ın ürünü haline geldi, o zamandan beri Apple'ın platformu yavaş yavaş ekosistemine entegre ettiğini fark ettik. Çoğu insan müzik dinlerken bu moda güvendiği için Shazam'ı kulaklıklarla uyumlu hale getirmek çok mantıklı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.