Apple'ın uydu üzerinden Acil SOS hizmeti artık İngiltere, Fransa, İrlanda ve Almanya'da kullanılabiliyor

Apple'ın uydu üzerinden Acil SOS hizmeti artık İngiltere, Fransa, İrlanda ve Almanya'da kullanılabiliyor

Apple'ın uydu üzerinden Acil SOS özelliğini Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'daki iPhone 14 serisi kullanıcılarına sunmasından yaklaşık bir ay sonra, şirket bu özelliğin artık Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve İrlanda'da da kullanılabileceğini duyurdu.

Uydu üzerinden Acil SOS, iOS 16.1 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro veya 14 Pro Max'e sahip olan herkesin hücresel veya Wi-Fi kapsama alanı olmayan bir bölgede bulunduklarında acil servislerle iletişime geçmelerine olanak tanıyor. Bu özelliği kullanırken, size durumunuz hakkında sorular soran bir anket görünecektir. Ardından arayüz, kullanıcıya bağlanmak ve ilk mesajı göndermek için iPhone'unu nereye yönlendirmesi gerektiği konusunda yol gösterecek. Buna anket yanıtlarınız, konumunuz, rakımınız, pil seviyeniz ve Tıbbi Kimliğiniz (etkinleştirilmişse) dahildir.

Anket ve takip mesajları doğrudan uydu aracılığıyla, sizin adınıza acil servisleri arayabilecek Apple tarafından eğitilmiş uzmanlar tarafından yönetilen aktarım merkezlerine gönderilir. Hatta anketin dökümünü acil durum bağlantılarınızla paylaşarak onları bilgilendirebiliyorsunuz.

Dahası, cep telefonu veya Wi-Fi kapsama alanı olmayan bir bölgedeyseniz arkadaşlarınıza ve ailenize nerede olduğunuz konusunda güvence vermek için Bul uygulamasını kullanarak konumunuzu uydu aracılığıyla gönderebiliyorsunuz.

Demo modu aracılığıyla uydu üzerinden Acil SOS'i kullanmayı öğrenebilirsiniz. Hizmeti etkinleştirdiğinizde, iki yıl ücretsiz hizmet alacaksınız. Bu süre sona erdiğinde Apple'ın ne kadar ücret alacağı konusunda henüz bir açıklama yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.