Araştırmaya göre ChatGPT diğer tüm uygulamalardan daha hızlı büyüdü

Araştırmaya göre ChatGPT diğer tüm uygulamalardan daha hızlı büyüdü

Hangi uygulamanın internet tarihinin en popüler uygulamalarından biri haline gelmesinin en az zaman aldığını merak etseydiniz, hangisinin bu başarıyı yakaladığını söylerdiniz? Her ne kadar şaşırtıcı görünse de, büyük kazanan Twitter ya da Facebook değil, Kasım 2022'de piyasaya sürülen OpenAI şirketinin bir aracı olan ChatGPT oldu.

İsviçre bankası UBS tarafından hazırlanan bir rapora göre ChatGPT, sadece iki ay içinde 100 milyon aktif kullanıcı kazanarak çevrimiçi ortamda en hızlı büyüyen uygulama haline geldi. Daha net bir resim vermek gerekirse, akıllı özellik örneğin TikTok ve Instagram gibi dijital fenomenleri çok geride bıraktı.

ChatGPT'nin 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşması yaklaşık 60 gün sürerken, TikTok'un aynı sayıya ulaşması dokuz ay sürdü. Instagram'ın ise daha da uzun bir süreye ihtiyacı vardı: dokuz haneye ulaşması iki buçuk yıl sürdü. Spotify için bu dört buçuk yıl sürdü. UBS araştırması, sonuçlara ulaşmak için analiz sitesi Similar Web'in verilerini kullandı.

Önemli büyüme

Belgeye göre ChatGPT kullanan kişi sayısı, platformun 57 milyon kullanıcıya sahip olduğu geçen yılın Aralık ayından bu yana neredeyse iki katına çıktı. OpenAI'nin kaynağı halihazırda günde ortalama 13 milyon internet kullanıcısını bir araya getiriyor (Aralık ayında 6 milyon tekil kullanıcı vardı).

Ankete katılan UBS analistlerinden biri, "İnterneti takip ettiğimiz 20 yıl boyunca, bir uygulamada bundan daha hızlı bir büyüme hatırlamıyoruz" dedi. Başka bir deyişle, ChatGPT gerçekten burada kalacak gibi görünüyor ve çevrimiçi geleceğin yollarını çizebilir.

Bilmiyorsanız, ChatGPT, herhangi bir kullanıcıyla doğal ve sezgisel bir şekilde konuşabilen bir sohbet robotu gibi çalışan bir yapay zeka aracıdır. Kaynak ayrıca kod, makale, komut dosyası yazabilir ve farklı konular hakkında "öğretebilir". Boşuna değil, ürün sadece beş gün içinde 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.