Baidu, Yapay Zeka Destekli Ernie Chatbot'un Yeni Yeteneklerini Kapalı Kapılar Ardında Gerçekleştirdiği Toplantıda Tanıttı

Baidu, Yapay Zeka Destekli Ernie Chatbot'un Yeni Yeteneklerini Kapalı Kapılar Ardında Gerçekleştirdiği Toplantıda Tanıttı

Ernie, finansal tabloları özetleme, sunumlar, seyahat programları ve senaryolaştırılabilir canlı video yayınları üretme yeteneğine sahiptir.

Çinli arama motoru Baidu Pazartesi günü yapay zeka destekli sohbet robotu Ernie'nin sektör odaklı diğer yeteneklerinin yanı sıra mali tabloları özetlediği ve powerpoint sunumları hazırladığı önceden kaydedilmiş videoları paylaştı.

Bir Baidu sözcüsü tarafından Çin'in en yaygın kullanılan mesajlaşma servisi WeChat'te medyaya yönelik bir grupta paylaşılan görüntülere göre, Çinli chatbot, neredeyse iki hafta önce piyasaya sürüldüğünde daha önce gösterilenden daha geniş bir beceri yelpazesine sahip.

O zamanlar ChatGPT benzeri ürünün metin komutlarıyla görüntü oluşturma, şiir besteleme ve Çin lehçelerinde ses üretme konusunda yetkin olduğu gösterilmişti.

Pazartesi günü paylaşılan videolar, üretici yapay zeka (AI) tarafından desteklenen sohbet robotunun seyahat güzergahları ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre uyarlanmış senaryolar kullanarak ürünlerin reklamını yapabilen sanal, insan benzeri canlı yayıncılar ürettiğini gösteriyor.

Bu videolar, Baidu'nun AI Cloud bölümü tarafından, sohbet robotunun endüstri odaklı bir versiyonunu test eden ilk şirket grubu için düzenlenen kapalı kapılar ardındaki bir toplantıdan alınmıştır.

Şirket Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, toplantının aslında medyaya ve halka açık bir canlı yayın ürün lansmanı olması planlandığını, ancak Ernie botunu test etmek için başvuran 120.000'den fazla şirketten gelen "güçlü talebe" öncelik vermek için formatın değiştirildiğini söyledi ve bunun birçok kapalı kapı toplantısının ilki olacağını ekledi.

Ancak değişiklik, Baidu'nun Hong Kong'da işlem gören hisselerinin Pazartesi sabahı yüzde 4,5 kadar düşmesine neden oldu.

Daha fazla şirket 31 Mart'tan itibaren Ernie botunun endüstri odaklı versiyonunu test etmek için kaydolabilecekken, uygulamanın normal versiyonu davetiye kodu alacak kadar şanslı kullanıcılara test için açık kalacak.

Reuters tarafından yapılan testler, normal versiyonun Çince diline hakim olduğunu, ancak olgusal hatalar ürettiğini ve siyasi soruları yanıtlamaktan kaçındığını gösteriyor.

Şu ana kadar Çin'in ABD tarafından geliştirilen ChatGPT'ye en yakın cevabı olan Ernie bot, 16 Mart'ta Baidu CEO'su Robin Li tarafından canlı yayınlanan bir sunumla tanıtıldı ve gazetecilere Çin chatbotunun farklı yeteneklerini gösteren önceden kaydedilmiş bir dizi demo izlettirildi.

Sunum henüz canlı yayındayken şirketin hisse fiyatı düştü, ancak kısmen Çin kurumsal sektöründen gelen güçlü talep nedeniyle ertesi gün toparlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.