Bill Gates: İklime dikkat etmezsek bunun bedelini torunlarımız ödeyecek

Bill Gates: İklime dikkat etmezsek bunun bedelini torunlarımız ödeyecek

Milyarder Bill Gates, geleneksel yılsonu mektubunda iklim değişikliğiyle ilgili bir başka korkusunu daha ortaya koyuyor. "Son zamanlarda dünyaya yeni bir gözle bakmaya başladım - en büyük kızım bana gelecek yıl büyükbaba olacağıma dair inanılmaz haberi verdiğinde" dedi. Gates'in kızı Jennifer ilk çocuğuna hamile.

İyi haber karşısında heyecanlanan Microsoft'un kurucusu, bu olasılığın hayırseverlik çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdığını kabul ediyor. "Torunumun içine doğacağı dünyayı düşündüğümde, herkesin çocuklarının ve torunlarının hayatta kalma ve gelişme şansına sahip olmasına yardımcı olmak için her zamankinden daha fazla ilham alıyorum."

Gates Vakfı, Amerikalı milyarderin iklim değişikliğini hayırseverlik temelinde tersine çevirmek için kullandığı araçlardan biridir. Diğeri ise yatırımlar şeklinde, erken aşamadaki iklim şirketlerini destekleyen Breakthrough Energy Ventures.

İklim değişikliği konusunda iyi ve kötü haberler

Bill Gates, hayırsever kuruluşunun faaliyet gösterdiği ülkelerdeki küçük çiftçilerin yaşadığı zorlukları fark etmeye başladığında iklim değişikliği ile ilgili çalışmaları bir öncelik olarak seçti. Buradan hareketle Gates Vakfı, zaten ısınmakta olan dünyada kar amacı gütmeyen iklim adaptasyon çalışmalarına fon sağlamaya başladı.

Hayırseverlik tek başına sera gazlarını ortadan kaldırmaya yetmeyeceği için Gates, 2015 yılında kurduğu Breakthrough Energy Companies adlı yatırım fonunu da sürdürülebilir enerji alanındaki yenilikleri finanse etmek için kullanıyor.

"Ne yazık ki kısa vadeli hedefler konusunda yetersiz kalıyoruz. Gates, 2021 ve 2022 yılları arasında küresel emisyonların 51 milyar ton karbon eşdeğerinden 52 milyar tona yükseldiğini yazıyor. Ancak iyimser olmak için hala yer var: karbonsuzlaştırma teknolojilerine yapılan yatırımlar "birkaç yıl önce tahmin edebileceğimden çok daha ileride" diye kutluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.