Broadcom 61 Milyar Dolarlık VMware Anlaşması Nedeniyle AB Antitröst Soruşturmasıyla Karşı Karşıya

Broadcom 61 Milyar Dolarlık VMware Anlaşması Nedeniyle AB Antitröst Soruşturmasıyla Karşı Karşıya

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler, ABD'li yonga üreticisi Broadcom'un bulut bilişim şirketi VMware için yaptığı 61 milyar dolarlık teklifin, AB antitröst düzenleyicilerinin anlaşma hakkında kapsamlı bir soruşturma açmaya hazırlanmasıyla birlikte bir gerilemeyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler, ABD'li yonga üreticisi Broadcom'un bulut bilişim şirketi VMware için yaptığı 61 milyar dolarlık teklifin, AB antitröst düzenleyicilerinin anlaşma hakkında geniş çaplı bir soruşturma açmaya hazır olması nedeniyle bir gerilemeyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Bu yıl küresel çapta şimdiye kadarki en büyük ikinci satın alma olan teklif, Broadcom'un işini kurumsal yazılıma doğru çeşitlendirme çabasının altını çiziyor ancak dünya çapındaki düzenleyicilerin Büyük Teknoloji tarafından yapılan anlaşmaları incelemeyi artırdığı bir döneme denk geliyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilerin Ekim ayında Reuters'a verdiği bilgiye göre Broadcom, bulut bilişim pazarında Amazon, Microsoft ve Google'ın rekabetine işaret ederek anlaşmanın AB tarafından erken onaylanmasına bel bağlamıştı.

Söz konusu kişiler, şirketin bu hafta başında Avrupa Komisyonu yetkilileriyle bir durum değerlendirmesi toplantısı yaptığını söyledi.

AB yetkilileri genellikle bu tür toplantılar sırasında endişelerini dile getiriyor ve eğer şirketler onları devralmalarının yararları konusunda ikna edemezlerse, anlaşmaya ilişkin ön incelemeleri sona erdiğinde dört ay sürecek geniş çaplı bir soruşturma başlatıyorlar.

Anlaşmaya ilişkin ilk incelemesini 20 Aralık'ta tamamlaması planlanan AB rekabet uygulayıcısı yorum yapmayı reddetti.

Broadcom, anlaşmanın büyüklüğü nedeniyle inceleme sürecinin diğer kilit bölgelerde de uzayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Bununla birlikte, bu işlemin 2023 mali yılımızda tamamlanacağından ve kapanacağından eminiz" denildi.

Belçikalı CIO'lar ve Dijital Teknoloji liderleri birliği Beltug ve muadilleri Fransız Cigref, CIO platformu Nederland ve VOICE Almanya, anlaşmanın ciddi fiyat artışlarına ve müşterilere karşı daha sert ticari uygulamalara yol açabileceğine dair korkularını daha önce dile getirmişlerdi.

Ayrıca VMware'den rakibine geçmek için gereken maliyetler ve üç ila beş yıllık sürenin bazı müşteriler için bunu savunulamaz hale getireceği konusunda da uyarıda bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.