CES 2024'te Android: İşletim sisteminin başlıca yeni özelliklerini görün

CES 2024'te Android: İşletim sisteminin başlıca yeni özelliklerini görün

Google CES 2024'te yer aldı ve birçok yeni çözüm sundu. Bunların en önemlisi ise dünyanın önde gelen işletim sistemi Android oldu.

Salı günü (09) bir sunum yapan Mountain View devi, yazılımın çeşitli cihazları birbirine bağlamayı kolaylaştırmayı amaçladığını söyledi.

Mobil işletim sistemi güncellemeleri sadece akıllı telefonlar için değil, aynı zamanda dizüstü bilgisayarlar, Bluetooth aksesuarları, TV'ler, akıllı evler, arabalar ve daha fazlası için de mevcut olacak.

İşte Google'ın CES 2024'te duyurduğu Android işletim sisteminin başlıca yeni özellikleri.

Google, 2020 yılında cihazlar arasında dosya aktarımı sağlayan Nearby Share'i kullanıma sundu. Geçen yıl PC'ler için nihai bir sürüm sunmasına rağmen, Google bu işlevi pratikte "öldürdü".

Şubat ayından itibaren Nearby Share yerini Samsung cep telefonları için bir araç olan Quick Share'e bırakacak. Google ve Güney Koreli şirket iki hizmeti bir araya getirmek için ortaklık kurdu.

Araç, Nearby Share'e benzer bir şekilde çalışacak ve yakındaki cihazlara dosya aktarmayı mümkün kılacak. Yakında bilgisayarlar için de kullanılabilir olacak.

TV'lerde Hızlı Eşleştirme

Bluetooth cihazlarının hızlı bir şekilde eşleştirilmesini sağlayan bir hizmet olan Fast Pair, önümüzdeki ay Google TV ile Chromecast'e geliyor. Daha sonra 2024 yılında sistem daha fazla Google TV cihazına gelecek.

Fast Pair'in, TV'nin eşleştirme moduna erişirken kulaklıkları veya hoparlörleri kolayca bağlamayı mümkün kılacağı vaat ediliyor.

TV'de TikTok

Hala TV konusunda, Google CES 2024'te bugünden itibaren kullanıcıların TikTok'u cep telefonlarından Chromecast'li cihazlara aktarabileceklerini duyurdu. Yakında, sosyal ağdaki yaşamları TV'lerde izlemek bile mümkün olacak.

Google'a göre, akıllı bir evin bağlanabilirliğini artırmak için, LG televizyonlar, Google TV cihazları ve Android TV'li diğerleri yakında Google Home için bir merkez olarak çalışacak.

Başka bir deyişle, Nest Hub, Nest Mini veya yeni Matter standardıyla uyumlu televizyonlar aracılığıyla akıllı ampuller gibi elektronik cihazları (Google Home uygulamasından) kontrol etmek mümkün olacak.

Android Auto'yu elektrikli otomobillere bağlama

Android Auto araç uygulaması, uyumlu elektrikli araçların Google Maps ile gerçek zamanlı olarak bilgi paylaşmasına olanak tanıyacak. Bağlandıklarında, sürücüler batarya seviyesi, önerilen şarj durakları ve daha fazlası gibi ayrıntıları uygulama üzerinden görebilecekler.

Bugünden itibaren, Google Auto yazılımını kullananlar, telefonlarından yolculuklarla ilgili bilgileri aracın sistemindeki Google Haritalar'a da gönderebilecekler.

Teknoloji devi ayrıca otomobillerdeki Google Play uygulamalarını da geliştirdi. Artık Chrome'un geliştirilmiş bir sürümüne erişmek ve Crunchyroll gibi uygulamalardaki videoları doğrudan araç ekranından izlemek mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.