ChatGPT ücretli hale geliyor, premium "Profesyonel" sürüm yakında geliyor

ChatGPT ücretli hale geliyor, premium "Profesyonel" sürüm yakında geliyor

Dünyanın en ünlü sohbet robotu yakında ücretli bir hizmet haline gelebilir. OpenAI, bir ücret karşılığında popüler sohbet robotunun sınırlamalarını ortadan kaldıracak deneysel bir ChatGPT Professional hizmeti için bir bekleme listesi paylaştı.

OpenAI bu hafta yaptığı açıklamada, tezler, e-postalar, şiirler ve hatta bilgisayar kodu yazabilen yapay zeka destekli viral sohbet robotu ChatGPT'yi kullanacak kişilerden yakında ücret almaya başlayacağını duyurdu. Discord sunucusundaki bir gönderide OpenAI, "[aracın] uzun vadeli uygulanabilirliğini sağlamanın" yollarından biri olarak "ChatGPT'den nasıl para kazanılacağını düşünmeye başladığını" söyledi.

Şirket, teknolojinin premium versiyonu olan ChatGPT Professional ile ilgilenenler için bir bekleme listesi ve anket açıkladı. Bekleme listesi, temel demografik bilgileri toplamak için kullanılan bir Google formu şeklindedir, ancak aynı zamanda OpenAI'nin ChatGPT'nin aylık fiyatını en iyi şekilde belirleyebilmesi için sorular sorar.

OpenAI, ChatGPT'de ücretli bir plan istiyor

Şu anda sayıları milyonları bulan kullanıcılarla, her bir yanıtı oluşturmak için yaklaşık bir veya iki kuruşluk bir maliyetle, OpenAI'nin diyalogsal yapay zeka hizmetlerinden para kazanması acil hale geliyor.

Bu yeni ChatGPT Professional aboneliği, abonelere karartma pencereleri olmadan yapay zekaya kesintisiz erişim sağlayacak ve daha da hızlı yanıtlar sağlayacaktır. Buna ek olarak, mevcut günlük sınırın iki katı kadar mesaj sağlayacaktır. Şu an için tüm göstergeler ChatGPT'nin herkese ücretsiz olarak sunulmaya devam edeceği yönünde, ancak ödeme yapmayı reddeden kullanıcılar hizmetin oldukça sınırlı olacağını kabul etmek zorunda kalacaklar.

Şirket şu anda bu yıl 200 milyon ABD doları ve 2024 yılına kadar 1 milyar ABD doları gelir elde etmeyi öngörüyor. Microsoft'un ayrıca ChatGPT'yi Bing arama motoruna entegre etmek istediği ve Google'ın arama motoru segmentinde uzun süredir devam eden hakimiyetini tehdit ettiği söyleniyor. Şirket neredeyse çoğunluk hissedarı olmak için 10 milyar dolar yatırım yapmak istiyor. Bunun karşılığında Redmond, yatırımını geri kazanana kadar OpenAI tarafından elde edilen kârın %75'ini ve nihayetinde %49'luk bir hisseyi alacaktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.