ChatGPT'nin Ocak ayında 100 milyon kullanıcıya ulaştığı bildirildi

ChatGPT'nin Ocak ayında 100 milyon kullanıcıya ulaştığı bildirildi

ChatGPT, TikTok'tan ya da diğer popüler uygulama veya hizmetlerden çok çok daha hızlı bir şekilde büyüyor.

Analiz firması UBS tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre (Reuters ve CBS aracılığıyla), OpenAI tarafından geliştirilen chatbot Ocak ayında aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşma yolunda ilerliyor. Sohbet robotu geçen yıl 30 Kasım'da halka sunuldu, ancak görünüşe göre şöhretinin yükselişi meteorik oldu. Araştırmaya göre, kullanıma sunulduğu ilk ay içinde aylık 57 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Ocak ayına gelindiğinde, günde yaklaşık 13 milyon bireysel kullanıcı tarafından ziyaret ediliyordu.

Walmsley, Buna karşılık TikTok'un, özellikle genç nesil arasındaki popülerliğine rağmen aylık 100 milyon kullanıcıya ulaşması küresel çıkışından dokuz ay sonra gerçekleşti. UBS analisti Lloyd Walmsley de Meta'nın Instagram'ının bu noktaya ulaşmadan önce iki buçuk yıldır var olduğuna dikkat çekti. Ancak chatbot'un önümüzdeki aylarda bu ilgi düzeyini koruyup koruyamayacağını göreceğiz. "Bir sonraki soru tabii ki kalıcı gücünün ne olacağı. İnsanların sadece bakmak için geldikleri bir unsur olabilir," diye ekledi.

ChatGPT kullanıcılara sorgulara doğal insan sesine benzer yanıtlar veriyor, öyle ki eğitimciler bunun öğrenciler tarafından kopya çekmek için kullanılabileceğinden endişe ediyor. Her ne kadar hala ciddi doğruluk sorunları olsa da - MIT's Tech Review bir yazısında "ChatGPT gibi modeller önyargılı, zararlı ve gerçekte yanlış içerik yayma konusunda kötü bir eğilime sahip" diye yazdı - karşılaştırılabilir yeteneklere sahip başka bir halka açık sohbet robotu yok. Bildirildiğine göre bu durum Google'ın yöneticilerini "kırmızı kod" ilan etmeye ve şirketin yapay zeka gelişimini hızlandırmaya karar verdikleri noktaya kadar sarstı. Teknoloji devi, arama için bir chatbot da dahil olmak üzere birkaç potansiyel ChatGPT rakibi üzerinde çalışıyor ve bu yıl 20 AI ürününü sergilemeyi hedefliyor.

ChatGPT'nin kullanımı şu anda ücretsiz ve OpenAI'nin erişimi bir ödeme duvarının arkasına tamamen kilitlemek gibi bir planı yok gibi görünüyor. Bununla birlikte, girişim hizmet için ücret almaya başlamayı planlıyor ve daha hızlı yanıt süreleri ve yeni özelliklere öncelikli erişim sunan aylık 20 $ 'lık ücretli bir ChatGPT planını test etmeye başladı bile.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.