Çığır Açacak Yardımın Detayları Belli Oldu! Başvuru Yapan Aileye Çocukları İçin 3.295 TL Ödeme Verilecek!

Çığır Açacak Yardımın Detayları Belli Oldu! Başvuru Yapan Aileye Çocukları İçin 3.295 TL Ödeme Verilecek!

PTT'den ödeme müjdesi geldi. Anaokul, ilkokul ve lise öğrencilerine harçlık ödemesi yapılacak! 1-2-3-4 tane çocuğu olmayan ailelere 3.295 TL e-Devlet üzerinden başvuru ile alabilirsiniz. TC sonu 2,4,6,8 olanlar kişiler çabucak baksın! İşte detaylar...

PTT'den anaokul, ilkokul, lise öğrencilerine harçlık gibi verilecek! 1-2-3-4 çocuklu aileye 3.295 TL ödeme! e-Devlet'ten başvuru yapın! T.C Kimlik numarası 2,4,6,8 olanlar kişiler acilen baksın! İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Vatandaşın yardım almak için talepleri 2023 yılında da sürecek. Az bilinen bu destek ödemeleri devlet kurumları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından durum değerlendirmesi yapılarak sağlanmaktadır. Ocak ayı itibari ile vatandaşlara yapılan ödemelerin de miktarları arttı. Destek ödemeleri başvurunun onaylanması ise direkt hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Devlet yardımları 2023'te de sürecek. Son yıllarda özellikle de muhtaç ailelere çocuk bakımı ve desteği için yapılan yardımlar araştırılıyor. Peki, çocuk yardımından kimler ne kadar yararlanacak?

2023 Yılı Zamlı SED Ödemelerinin Miktarları Netleşti!

Okul öncesi için; 2.059,99

İlköğretim için; 3.090,00

Ortaöğretim için; 3.295,99

Ort. çağında okumayan için; 2.059,99

Yükseköğretim için; 3.708,00

Kuruluştan bakımı kesilen gençler için; 1.648,00

Bakanlıkca yapılacak açıklama ile hanede bulunan çocuk sayısına göre; 350 TL ile 650 TL arasında ödeme gerçekleştirilecek. Bakan Yanık, 1 ve 2 çocuklu ailelerle 350 TL, 3 çocuklu aileler için 450 TL, 4 çocuklu aileler İÇİN 550 TL, 5 ve üzeri çocuklar için 650 TL ödeme yapılacağını duyurdu.

SED Yardımı Nedir? Kimleri Kapsıyor?

Çocuklarının temel giderlerini karşılayamayan ve yoksul durumda olan ailelere, kendi kendine yeterli hale gelinceye dek çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemidir.

SED Yardımı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

SED yardımı için başvurular İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe ve internetten e-Devlet vasıtası ile “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfasından yapılıyor. Belirlenen şartları taşıyanlara her ay düzenli şekilde belirli tutarda Sosyal ve Ekonomik Destek veriliyor. 2023’ün ilk ayı itibari ile SED yardımlarının ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

SED yardımı başvuruları genelde birkaç gün de sonuçlanıyor. Yoğunluk sebebi ile bu süre 1 aya kadar uzayabiliyor.

SED Yardımı Koşulları Nedir?

- Hakkında bakım tedbiri kararı bulunan ve yaş şartını aşması sebebi ile sosyal hizmet birimlerinden ya da koruyucu aileden ayrılanlar için meslek edinme kursuna veya öğrenimi süren meslek sahibi olmayanlara,

- Doğal afet, hastalık ya da kaza sebebi ile kendisine bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarının yerine getirilmeyecek durumda olması durumunda,

- Daha önceden hakkında sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilmiş ve bu kuruluşlarda bakılan ama SED yardımı aldıklarında ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olanlar için çocuklarının asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere destek sağlanmaktadır.

- Hakkında bakım tedbiri olmayan çocukların anne ve babalarına da çocukları için SED yardımı başvurusu hakkı verilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.