Çin'in en büyük arama motoru Mart ayında ChatGPT'ye rakip olacak

Çin'in en büyük arama motoru Mart ayında ChatGPT'ye rakip olacak

Bloomberg'in haberine göre, Çinli arama devi Baidu, kullanıcılara konuşma sonuçları veren ChatGPT benzeri bir yapay zeka hizmeti sunmayı hedefliyor.

Baidu 2021'de yaptığı açıklamada, şirketin birkaç yıl boyunca eğitilen ve "doğal dil anlama ve üretme konusunda mükemmel" olan büyük ölçekli bir makine öğrenimi modeli olan Ernie sistemine dayanacağını söyledi.

Open AI'ın ChatGPT'si, gerçeğe dayalı soruları yanıtlama, insan gibi yazma ve hatta kod oluşturma yeteneği sayesinde son zamanlarda teknoloji dünyasını kasıp kavurdu. Microsoft, 2019 yılında Open AI'ye 1 milyar dolar yatırım yaptı ve ChatGPT'nin bazı yönlerini Bing arama motoruna dahil etmeyi planladığı bildirildi.

Google ise bu teknolojiyi muhtemelen arama işine yönelik bir tehdit olarak görüyor ve kendi diyalogsal yapay zeka teknolojisinin gelişimini hızlandırmayı planlıyor. CEO Sundar Pichai'nin ChatGPT konusunda "kırmızı kod" ilan ettiği ve Mayıs ayındaki I/O konferansında arama motoru için 20 veya daha fazla yapay zeka ürünü ve bir chatbot göstermeye hazırlanıyor olabileceği bildirildi.

Baidu'nun arama alanında büyümenin gerilediğini gördüğü ve ChatGPT benzeri uygulamaları rakiplerini geride bırakmanın potansiyel bir yolu olarak gördüğü bildiriliyor. "Her gün üzerinde düşündüğümüz teknolojinin bu kadar çok insanın ilgisini çekebilmesine çok sevindim. Bu kolay değil," dedi Bloomberg tarafından görülen bir transkripte göre Aralık ayında yaptığı bir konuşma sırasında.

ChatGPT büyük ölçüde olumlu ilgi gördü, ancak olumsuz yanları da odak noktası haline geldi. Teknoloji haber sitesi CNET, hatalar ve intihal endişeleri nedeniyle yapay zeka tarafından yazılan makaleleri düzeltmek zorunda kaldı. New York'taki devlet okulları da kısa bir süre önce ChatGPT'yi kopya endişeleri nedeniyle yasakladı, çünkü öğrenci tarafından oluşturulan içerikten ayırt edilmesi zor olabilecek makaleler ve denemeler oluşturabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.