Devletten 2 Bin 215 TL Ödeme Müjdesi Geldi! 18 ve 26 Yaş Arası Olanlara Ödenecek...

Devletten 2 Bin 215 TL Ödeme Müjdesi Geldi! 18 ve 26 Yaş Arası Olanlara Ödenecek...

18-26 yaş arası işsiz gençlere devletten müjde verildi. 2.215 TL cep harçlığı ödemesi gençlere ulaştırılacak. Kimliği ile PTT'ye başvuru yapana bu ödeme parasını hemen veriliyor.

18-26 yaş arası gençlere geçim kolaylığı sağlamak için yeni bir destek ödemesi müjdesi geldi. Başvuru koşullarını yerine getiren genç bireylere başvuru yapmaları durumunda 2.215 TL sosyal yardım ödemesi desteği verilecek. İşte, gençlere özel sunulan sosyal yardım başvuru şartları ve detaylar...

2020 yılı itibari ile ortaya çıkan koronavirüs salgını ile başlayan ekonomik kriz, pandeminin sonlanması ile beraber derinleşerek sürüyor. Yaşanan kriz ile vatandaşların alım gücü oldukça düştü. Bunun üzerine devletten sosyal yardım ödemeleri için destek geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan e-Devlet üzerinden başvuru yapana ve doğruluğu tespit edilenlere, hanelerde fatura desteğine ve eğitim giderlerine kadar destekte bulunuyor.

Gençlere Müjde! Devletten 2 Bin 215 TL Sosyal Yardım Verilecek

Hayat pahalılığı sebebi ile en çok etkilenen kesim genç gruplar oldu. Okulda eğitim görürken harcanan para sebebi ile sosyalleşme imkanı bulamayan gençlere sevindiren haber hükümetten geldi.

Sosyal güvencesi olmayan 18-26 yaş aralığındaki genç bireylere 2.215 TL sosyal yardım ödemesi verilecek. Kampanyaya başvuru yapmak için bazı belgeler ve bazı koşulları karşılama şartı bulunuyor.

Genç İşsizlere Sosyal Destek Başvurusu İçin Şartlar Neler?

  • Yardım alacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı bulunuyor. İkinci bir devlet uyruğu olanlara bu yardım verilmeyecek.
  • Yardım alacak olan gençlerin 18 ya da 26 yaş aralığında olması gerekiyor.
  • Aynı evde bulunan kamu çalışanlarının veya özel sandıklara mensup çalışanların bu yardım parasından yararlanamazlar.
  • Devlet yurtlarında duranlara, çocuk bakım evlerinde yaşayanlara, askerlere bu yardım parası verilemez.
  • Başvuru yapan kişinin bulunduğu haneye verilen toplam gelir, ailedeki kişi sayısına göre bölünüyor. Eğer kişi başına düşen gelir 2.215,60 TL ve daha fazlası ise yardım parasından yararlanamaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.