Discord gençleri daha iyi korumak için yeni güvenlik özellikleri yayınladı

Discord gençleri daha iyi korumak için yeni güvenlik özellikleri yayınladı

Discord Perşembe günü reşit olmayan kullanıcıları kötü niyetli kullanıcılardan ve zararlı içeriklerden daha iyi korumak için bir dizi önlem açıkladı. Bu özelliklerden ikisi olan otomatik uyarı sistemi ve filtreler yakında kullanıma sunulacak.

Mesajlaşma platformu bir blog yazısında iki özellik hakkında daha fazla bilgi verdi. Uyarı sistemi ile, bilinmeyen bir kullanıcı tarafından yaklaşıldığında kullanıcıya otomatik bir uyarı gösterilecek. Mesajda genç kişiye diğer kullanıcıyla iletişime geçmek istediğinden emin olup olmadığı soruluyor. Uyarıda ayrıca kullanıcıların nasıl engellenebileceği gösteriliyor ve diğer güvenlik ipuçları veriliyor.

Filtreleme sistemi tüm hassas görüntüleri otomatik olarak bulanıklaştırır. Reşit olmayan kullanıcılar için filtre hem sunucularda hem de özel mesajlarda otomatik olarak etkinleştirilir. Ayrıca, yabancılar tarafından gönderilen hassas görüntüler Discord tarafından otomatik olarak silinir. Genç kişi, bulanık görüntüye tıklayarak filtreyi geçersiz kılabilir ve ayarlar aracılığıyla filtreyi tamamen devre dışı bırakmayı seçebilir. Yetişkin kullanıcılar, görmek istemedikleri takdirde, kendi hesapları için zararlı ve hassas görüntüler için filtreyi etkinleştirebilirler.

Ayrıca, Discord, platformun hüküm ve koşullarına uymadıkları takdirde kullanıcılara bir uyarı gönderen başka bir uyarı sistemi ile birlikte gelir. Pencere, kullanıcının hangi kuralları ihlal ettiğini ve sonuçlarını gösterir. Yalnızca 'aşırı ihlaller' durumunda kullanıcılar kalıcı olarak yasaklanır. İhlaller, Hesap Durumu adlı yeni bir sekmede izlenir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.