Dünya Kadınlar Günü: Her Kadının Bilmesi Gereken Bu WhatsApp Gizlilik Özellikleri

Dünya Kadınlar Günü: Her Kadının Bilmesi Gereken Bu WhatsApp Gizlilik Özellikleri

WhatsApp, İki Adımlı Doğrulama özelliğini etkinleştirerek kullanıcıların hesaplarına ekstra bir güvenlik katmanı eklemelerine olanak tanır.

Dünyanın en popüler uçtan uca şifreli mesajlaşma hizmetlerinden biri olan WhatsApp, tüm mesajların varsayılan uçtan uca şifreleme ile güvence altına alınması da dahil olmak üzere gizliliğinizin her zaman korunmasını sağlayan çok sayıda yenilikçi özelliği kullanıma sundu.

Platformun yenilikçi gizlilik özellikleri, Dünya Kadınlar Günü'nün "DigitALL: Cinsiyet eşitliği için inovasyon ve teknoloji" temasıyla uyumlu olarak, başta kadınlar olmak üzere herkes için güvenli ve kapsayıcı bir mesajlaşma deneyimi sağlıyor.

İşte WhatsApp'ın kadınların günümüzün dijital dünyasında bağlantı kurarken güvende kalmalarına yardımcı olabilecek en önemli gizlilik özelliklerinden bazıları.

Kiminle konuşacağınızı seçin: WhatsApp, kullanıcıların hesabı WhatsApp'a 'engellemesi ve bildirmesi' için basit bir yol sunar. Engellenen kişiler veya numaralar artık sizi arayamayacak veya size mesaj gönderemeyecektir.

Mesajlarınızın gizliliği üzerinde daha fazla kontrol: WhatsApp, seçtiğiniz süreye bağlı olarak gönderildikten sonra yirmi dört saat, yedi gün veya doksan gün içinde kaybolan mesajlar veya kalıcı bir dijital kayıt bırakmadan fotoğraf ve video paylaşmak için bir kez görüntüleme gibi birçok özellik sunar.

Güvenli tarafta olmak için ek bir koruma katmanı için bir kez görüntüle mesajları için ekran görüntüsü engellemeyi de etkinleştirebilirsiniz.

Güvenli bir mesajlaşma deneyimi sağlamak için grup gizlilik ayarları: WhatsApp'ın gizlilik ayarı ve grup davet sistemi, kullanıcıların kendilerini gruplara kimlerin ekleyebileceğine karar vermesine olanak tanıyarak kullanıcı gizliliğini artırır ve insanların sizi parçası olmak istemediğiniz gruplara eklemesini önler.

Kendinizi size uygun olmayan bir grup sohbetinde bulursanız, herkese haber vermek zorunda kalmadan gruptan özel olarak çıkmayı seçebilirsiniz.

Çevrimiçi bilgilerinizin kontrolü her zaman sizde olsun: WhatsApp'ta kullanıcılar, Profil Fotoğrafı, Son Görülme, Çevrimiçi durumu, Hakkında, Durum gibi kişisel bilgilerini kontrol edebilir ve çevrimiçi bilgilerine kimin erişebileceğini seçerek (herkes, yalnızca kişiler, belirli kişiler veya hiç kimse) bunları kimin göreceğini belirleyebilir.

Ayrıca, WhatsApp'ı özel olarak kontrol etmek istediğiniz zamanlar için çevrimiçi olduğunuzda kimlerin görebileceğini ve göremeyeceğini seçerek çevrimiçi varlığınızı kontrol edebilirsiniz.

Hesap gizliliğinizi koruyun: WhatsApp, kullanıcıların WhatsApp hesabınızı sıfırlarken ve doğrularken altı basamaklı bir PIN gerektiren İki Adımlı Doğrulama özelliğini etkinleştirerek hesaplarına ekstra bir güvenlik katmanı eklemelerine olanak tanır.

Bu, bir SIM kartın çalınması veya telefonun ele geçirilmesi durumunda faydalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.