Elon Musk 2023 Sonuna Kadar Twitter CEO'luğundan Ayrılabileceğini Söyledi

Elon Musk 2023 Sonuna Kadar Twitter CEO'luğundan Ayrılabileceğini Söyledi

Çarşamba günü erken saatlerde Musk, Twitter CEO'su olarak kendisinin yerine geçmesi için bir köpeği işe aldığını söylemişti.

Elon Musk, şirketi istikrara kavuşturduktan ve mali açıdan daha uygulanabilir hale getirdikten sonra bu yılın sonuna kadar Twitter CEO'luğundan istifa edebileceğini söyledi.

Geçen yıl Aralık ayında Twitter CEO'luğundan ayrılma konusunda bir anket düzenleyen Musk, mikro blog platformundaki günlük işleri yürütmek üzere ne zaman yeni bir CEO atayacağına dair herhangi bir işaret vermedi.

Musk, Dubai'deki Dünya Hükümet Zirvesi'nde video bağlantısı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Organizasyonu istikrara kavuşturmam ve ürün yol haritasının net bir şekilde ortaya konması için finansal olarak sağlıklı bir yerde olduğundan emin olmam gerekiyor" dedi.

Haberlerde Musk'ın şu sözlerine yer verildi: "Şirketi yönetecek başka birini bulmak için muhtemelen yıl sonuna doğru iyi bir zamanlama olacağını tahmin ediyorum."

Musk, "Bu yılın sonuna doğru istikrarlı bir konumda olması gerektiğini düşünüyorum" diye ekledi.

Musk, Tesla ya da Twitter olsun, herhangi bir şirketin CEO'su olmak istemediğini söyledi.

"Açıkçası herhangi bir şirketin CEO'su olmak istemiyorum. SpaceX'te roketlerin mühendisliğinden, Tesla'da ise arabayı başarılı kılan teknolojiden sorumluyum" dedi.

Musk sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla, CEO genellikle iş odaklı bir rol olarak görülüyor, ancak gerçekte benim rolüm daha çok teknoloji geliştiren ve çığır açan teknolojiler geliştirdiğimizden ve bu hedeflere ulaşabilecek inanılmaz mühendislerden oluşan bir ekibe sahip olduğumuzdan emin olan bir mühendisin rolü."

Sonsuza kadar Twitter'ın CEO'su olarak kalmak istemediğini söyledi.

"Twitter'daki zamanımı azaltmayı ve zaman içinde Twitter'ı yönetecek başka birini bulmayı bekliyorum" diye ekledi.

Çarşamba günü erken saatlerde Musk, Twitter CEO'su olarak kendisinin yerine geçmesi için bir köpeği işe aldığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.