Elon Musk: Apple Twitter'ı App Store'dan Kaldırmayı Hiç Düşünmedi

Elon Musk: Apple Twitter'ı App Store'dan Kaldırmayı Hiç Düşünmedi

Elon Musk Cupertino'daki Apple Park'ı ziyaret etti ve Apple ile arasındaki farklılıkları çözerek bir 'savaşı' önledi.

Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook ile yaptığı görüşmenin ardından Twitter'ın Apple App Store'dan kaldırılabileceğine ilişkin yanlış anlaşılmanın giderildiğini tweetledi.

Musk attığı bir tweet'te, "Tim, Apple'ın bunu yapmayı asla düşünmediğini açıkça belirtti," dedi.

Daha önce Musk, Apple'ın "Twitter'ı Uygulama mağazasından çıkarmakla tehdit ettiği" yönünde bir tweet atmış, Apple ise buna yanıt vermemişti. Ancak Cupertino'daki Apple Park'ı ziyaret ettikten sonra Elon Musk ve Tim Cook aralarındaki farklılıkları giderdiler.

Musk ayrıca Apple'ın Twitter'da reklam vermeyi "çoğunlukla" durdurduğunu iddia etti ve doğrudan Tim Cook'un peşine düşerek "Burada neler oluyor @tim cook?" şeklinde bir tweet attı.

Twitter ve Apple arasındaki anlaşmazlıkların bir an önce çözüme kavuşturulması memnuniyetle karşılanırken, Apple'ın App Store'daki uygulama içi satın alımlar için yazılım geliştiricilerden aldığı %30'luk ücret konusunda durumun hala açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Aslında Musk, takipçilerine Apple'ın 'gizlice' %30 vergi aldığını bilip bilmediklerini sormaya devam etmişti.

"Bu uygarlığın geleceği için bir savaş. Eğer ifade özgürlüğü Amerika'da bile kaybolursa, önümüzde tiranlık var demektir," diye tweet atan Musk, Apple'ı hedef aldı.

Fortnite'ın yaratıcısı Epic Games ile daha önce yaşadığı yasal mücadeleye atıfta bulunan Musk, Apple ile "savaşa girmek" konusunda şaka bile yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.