Elon Musk Mavi Tiklerin Kaldırılacağını Açıkladı

Elon Musk Mavi Tiklerin Kaldırılacağını Açıkladı

Daha önce Twitter'da kamu yararına gerçek, kayda değer ve aktif hesapları belirtmek için kullanılan mavi tik, bu tür doğrulamaya sahip eski profillerden silinecek ve abonelerle sınırlandırılacak. Onay, Cuma günü (10) takipçilerle etkileşim sırasında Elon Musk'ın kendisi tarafından verildi.

Bir internet kullanıcısı, şirket başkanına hitaben attığı bir tweet'te, platformun ünlü doğrulanmış sembolünün "bir şakaya dönüştüğü" yorumunda bulundu. Aylık 60 R$'a mal olan ve bayrağı tüm abonelerin kullanımına sunan Twitter Blue'ya atıfta bulunuyor.

Milyarderin konuşması uzun sürmedi ve mikroblogun klasik profil doğrulama aracının geleceğini ortaya çıkardı. "Eski mavi onay tiki yakında kaldırılacak. Bunlar gerçekten yozlaşmış olanlardır" diyen Musk, dakikalar sonra orijinal gönderiye yanıt olarak bir tweet attı.

Blue'nun kurallarına göre, kimlik doğrulama yalnızca sosyal ağın ekibi tarafından kontrol edilen bir dizi kriteri karşılayan abonelere sağlanır. Hesabın bir görünen adı ve profil fotoğrafı olması, kaydolmadan önceki son 30 gün içinde aktif olması, onaylanmış bir cep telefonuna sahip olması ve diğer kuralların yanı sıra yanıltıcı veya kötü niyetli olma belirtileri göstermemesi gerekir.
Yeni renkler

Mavi tike sahip eski hesaplar artık profilin ait olduğu kategoriye bağlı olarak doğrulama sembolünü başka bir renkte gösteriyor. Örneğin, önemli şirketler ve ticari hesaplar artık kurumsal halka yönelik bir abonelik planı aracılığıyla altın tabela alıyor.

Aralık ayında duyurulan gri sembol, kamu kurumları, devlet çalışanları ve çok taraflı kuruluşlara ait hesapları tanımlamak için kullanılıyor. Düzenleyici kurumlar, kamu güvenlik birimleri, büyükelçilikler ve devlet başkanları bu belgeyi alabilecek kitlelerden bazılarıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.