Elon Musk Twitter'daki CEO'luk görevine yeni birini arıyor

Elon Musk Twitter'daki CEO'luk görevine yeni birini arıyor

Elon Musk'ın Twitter'ın başına geçmesi ve yöneticilerini kovmasından sadece iki ay sonra, dünyanın neredeyse en zengin adamı şimdi muhtemelen akıl sağlığı için koltuk değiştirmek istiyor.

Reuters'in haberine göre Elon Musk, Twitter'daki mevcut İcra Kurulu Başkanlığı görevine yeni birini arıyor ve değişiklik için yazılım ve sunucular ekibine göz diktiğini belirtiyor. Bu değişikliği duyuran Tweet'i bile pek nazik değildi ve bilinmeyen halefinden "işi kabul edecek kadar aptal biri" olarak söz ediyordu.

Twitter'ın başına geçmek Tesla CEO'suna pahalıya patladı. Elon Musk, sosyal medya platformunu satın almak için 44 milyar ABD doları ödedi ve platformun kırılma koduyla uğraşırken (birkaç fazla Twitter çalışanının işten çıkarılmasının bir sonucu olarak) tüm seviyelerdeki personeli azaltmak ve Twitter Blue'yu uygulamak için çılgınca bir zaman geçirdi.

Tüm bunlar olurken Musk, kararlarını çok eleştiren Twitter hesaplarını ve özel jetinin nerede olduğunu takip eden bir Twitter hesabını askıya almakla meşguldü. Aynı hafta içinde 3,6 milyar ABD doları değerinde Tesla hissesi sattığı için (ve bu nedenle birçok hissedarı rahatsız ettiği için) Tesla'daki kararlarına yönelik tepkilerle de uğraşıyordu.

Noel'den hemen önce, Twitter kullanıcılarına platformun CEO'su olarak kalıp kalmayacağını soran bir oylama yapma ayrıcalığını hediye etti. Oylama sonuçları, Twitter Blue'nun yalnızca ödeme yapan kullanıcılarının politika ile ilgili anketlerde oy kullanmasına izin verme kararına da ilham vermiş olabilir, çünkü bu duyuru CEO olup olmama sorusundan kısa bir süre sonra geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.