Elon Musk, Twitter'ın Önümüzdeki Aydan İtibaren Medya Yayıncılarının Makaleleri Okumak İçin Kullanıcılardan Ücret Almasına İzin Vereceğini Söyledi

Elon Musk, Twitter'ın Önümüzdeki Aydan İtibaren Medya Yayıncılarının Makaleleri Okumak İçin Kullanıcılardan Ücret Almasına İzin Vereceğini Söyledi

Musk, "Önümüzdeki ay kullanıma sunulacak olan bu platform, medya yayıncılarının tek bir tıklamayla kullanıcıları makale başına ücretlendirmesine olanak tanıyacak" dedi.

Şirketin CEO'su Elon Musk Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Twitter'ın önümüzdeki aydan itibaren medya yayıncılarının sosyal medya platformundaki makaleleri okumak için kullanıcılardan ücret talep etmesine izin vereceğini söyledi.

Milyarder sahibi Musk, yeni girişimi duyurmak için Twitter'a gitti ve bunu hem medya kuruluşları hem de halk için bir "kazan-kazan" olarak nitelendirdi.

Musk, "Önümüzdeki ay kullanıma sunulacak olan bu platform, medya yayıncılarının tek bir tıklamayla kullanıcıları makale başına ücretlendirmesine olanak tanıyacak," dedi.

"Bu sayede aylık abonelik için kaydolmak istemeyen kullanıcılar, ara sıra makale okumak istediklerinde makale başına daha yüksek bir fiyat ödeyebilecekler" diye ekledi.

Bu gelişme, sosyal medya devinin gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla web sitesindeki içerikten para kazanma arayışında olduğu bir döneme denk geliyor.

Cuma günü Musk, Twitter'ın ilk yıldan sonra içerik aboneliklerinden yüzde 10 kesinti yapacağını duyurmuştu.

Bu ayın başlarında Musk, sosyal medya platformu kullanıcılarının takipçilerine uzun metin ve saatler süren videolar da dahil olmak üzere içerik abonelikleri sunabileceklerini söyledi.

Ayrıca şirketin içerik aboneliklerinden ilk 12 ay boyunca kesinti yapmayacağını da söylemişti.

Reuters haber ajansına göre Musk, Ekim ayında tamamlanan 44 milyar dolarlık satın alma işleminin ardından geçen yıl reklam gelirlerinin düşmesi üzerine Twitter'da gelirleri artırmaya yönelik değişiklikler yapıyor.

Şirketin iOS ve Android platformlarındaki aboneliklerden elde ettiği kesintinin ilk yıl yüzde 30'dan ikinci yıl yüzde 15'e düşeceğini de sözlerine ekledi.

Reuters, bir başka gelişmede NDTV ve haber ajansı ANI'nin Twitter hesaplarının Cumartesi günü askıya alındığını, ana hesaplarının kilitlendiğini ve bunun için özel bir neden belirtilmediğini söyledi.

ANI editörü Smita Prakash, haber ajansının hesabının kilitlendiğini gösteren bir ekran görüntüsünü tweetledi ve Twitter'dan gelen mesajda hesabın platformda yer almak için "yaş gerekliliklerini karşılamadığı" ve kaldırılacağı belirtildi.

NDTV'nin diğer hesabı @ndtvindia ana hesaplarının engellendiğini tweetledi ve Twitter CEO'su Elon Musk'ın resmi hesabını etiketleyerek askıya alınan hesabın geri yüklenmesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.