Elon Musk yeni videosunda Tesla'nın amfibi yeteneklerini tanıtıyor

Elon Musk yeni videosunda Tesla'nın amfibi yeteneklerini tanıtıyor

Elon Musk sosyal paylaşım ağında, bir Tesla Model 3'ün yoğun su basmış bir yoldan zorlanmadan geçerken görüldüğü bir video paylaştı.

İnternet, Tesla otomobillerinin su basmış caddelerde nasıl kolaylıkla ilerlediğini gösteren videolarla dolu. 2016 yılında şirketin CEO'su Elon Musk, bir Tesla Model S'i birkaç dakika içinde bir tekneye dönüştürmenin mümkün olduğunu iddia etmişti. Bu tamamen doğru olmasa da, Bay Musk tarafından Twitter'da paylaşılan video, Tesla'nın sedanlarının içten yanmalı motorlu otomobillerin motorlarını tahrip edebilecek bir durumun üstesinden gerçekten çok iyi geldiğine bizi ikna ediyor.

Videoda, bir bölge sakini muhabire mahallesindeki selin boyutlarını gösteriyor. Cadde hiç de geçilebilir gibi görünmüyor, ancak film ekibini hayrete düşüren bir Tesla'nın geldiği görülüyor. İlk başta su sadece jantlara ulaşıyor, ancak araba ilerledikçe yarısına kadar ulaştığı görülüyor. Sürücü aldırmaz ve geri dönüp ters yöne doğru gider.

Tesla Model 3 su basmış bir caddede sorunsuzca ilerliyor

Bunun gibi videolar sıradanlaşıyor. Elektrikli araçların egzoz sistemi ve sızdırmaz bataryası olmaması, su basmış yollardan durma korkusu olmadan geçebilmelerini sağlıyor. Bu anlamda Tesla, suya son derece dayanıklı araçlar sunan tek şirket olduğunu iddia edemez. Birçok yorumcu, örneğin Nissan Leaf'in 'amfibi' yeteneklerine atıfta bulunmaktadır.

Videodaki Tesla sürücüsü hiç şüphesiz aracının performansından ve suya dayanıklılığından çok memnun. Ama hikaye onun için kötü sonuçlanabilirdi. Tesla Model 3'ünün kısa bir süre için sudan geçme yeteneğinin ötesinde, büyük bir engele çarpmış ya da bir çukura düşmüş olabilir. Bunların hepsi elektrikli arabasının hiçbir şey yapamayacağı tehlikelerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.