Elon Musk Yeni Yapay Zeka Projesi 'Gork'u X ile Entegre Etmeyi Planlıyor

Elon Musk Yeni Yapay Zeka Projesi 'Gork'u X ile Entegre Etmeyi Planlıyor

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Grok adlı yapay zekasının lansmanını duyurdu. Görünüşe göre yeni yapay zeka projesini sosyal medya ağıyla karıştıracak.

Yapay zeka akıllı ve platformdaki kullanıcılarla sohbet edebiliyor, umarız sohbetleri daha eğlenceli ve yararlı hale getirmeyi amaçlıyor.

Grok piyasaya yeni çıktı, bu yüzden yetenekli bir yapay zeka olup olmadığını sadece zaman gösterecek

Grok ilk olarak geçtiğimiz Cuma günü bazı kullanıcılara verildi ve Musk'ın sosyal medya hizmetinden hızlı bir şekilde bilgi çekebilmesiyle öne çıkıyor. Musk, bu yapay zekanın daha iyi cevapları daha hızlı vererek diğerlerini geride bırakabileceğini düşünüyor.

Büyük şirketlerin yapay zekayı nasıl ele aldığıyla ilgili sorunlarını açıkça dile getiren Musk, kendi yapay zekasını "maksimum doğruluk arayışı" olarak adlandırıyor. Bu, yapay zekasının derinlere inmesini ve Google'ın ya da Microsoft'un versiyonları gibi şu anda piyasada olanlardan daha açık olmasını istediği anlamına geliyor. Musk'ın yapay zeka hakkında büyük fikirleri var. İngiltere Başbakanı'na yapay zekanın her şeyi, hatta işleri bile değiştireceğini söyledi. Yakında yapay zekanın o kadar çok şey yapabileceğini düşünüyor ki bugün bildiğimiz işlere ihtiyaç kalmayabilir. Yapay zekayı çevreleyen güçlü bir tartışma var ve Elon Musk bile bunun iş senaryosu üzerindeki etkisinin farkında olmalı.

Bu adım, Musk'ın yapay zeka ile olan uzun geçmişindeki en son adım. Ünlü ChatGPT'yi yapan OpenAI'nin kurulmasına yardımcı olsa da, 2018'de bu yönetim kurulundan ayrıldı. Şimdi ise Grok ile sosyal medyasını daha akıllı hale getirmeye odaklanmış durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.