Emekliye 3 Zam Birden Ödeme Yapılacak! Taban Maaşlar Belli Oldu: Aylıklarda Refah Payı Söz Konusu

Emekliye 3 Zam Birden Ödeme Yapılacak! Taban Maaşlar Belli Oldu: Aylıklarda Refah Payı Söz Konusu

Asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 54’lük zammın ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Yılbaşı sonrası tekrar çalışmaya başlayacak Meclis’in emekliler için 3 önemli gündem maddesi olacak.

Asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 54'lük zammın ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. İktidar, emeklileri de asgari ücretliler kadar memnun edecek bir zam için kolları sıvadı.

Yılbaşı sonrası tekrar çalışmaya başlayacak Meclis'in emekliler için 3 önemli gündem maddesi olacak: 'Emeklilere refah payı verilmesi. En düşük emekli maaşının 5 bin-5 bin 500 lira bandına çekilmesi ve bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi...

' Asgari ücretlilerden sonra memur ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi için hazırlıklar yapılıyor. Memurlara ve emeklilere enflasyon rakamlarının üzerinde zam verilmesi planlanıyor.

TBMM'nin önümüzdeki hafta tekrar çalışmaya başlaması ile birlikte AK Parti; EYT, asgari ücrette işveren desteği, sözleşmeli personelin kadroya alınması gibi arka arkaya son derece önemli düzenlemeleri gündeme getirecek. Bunlar arasında emeklilere ilişkin de üç önemli düzenlemenin yer alması bekleniyor. Bunlar şöyle sıralanıyor:

1 EMEKLİYE EN AZ % 30: Bu oranın yüzde 16-17 civarında olması bekleniyor. Ancak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu rakamı düşük bulduğu ve ilgili kurumlara emekliye refah payı verilmesi için çalışma yapılması talimatı verdiği belirtiliyor. AK Parti'de, refah payı ile birlikte emekli maaşlarında en az yüzde 30 bir artış olacağı, artışın yüzde 40'ı da bulabileceği konuşuluyor.

2 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN: Emekli maaşlarındaki artışlara paralel olarak en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi gündemde. Halen 3 bin 500 lira olan bu rakamın 5 bin-5 bin 500 lira bandına çekilebileceği belirtiliyor. Bu düzenlemenin de yasa ile yapılması gerekiyor. Ocak ayının ilk haftasında en düşük emekli maaşını artıran yasanın Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

3 İKRAMİYELER DE ARTACAK: Emekliler ile ilgili üçüncü önemli düzenleme ise Ramazan ve Kurban Bayramları'nda verilen ikramiye olacak. Bayram ikramiyesinin tutarının yükseltilmesine yönelik de bir çalışma yapıldığı belirtiliyor. Halen bin 100 lira olan bayram ikramiyesine enflasyona göre bir artış yapılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.