Eski adı Twitter olan X, artık sesli ve görüntülü arama işlevine sahip

Eski adı Twitter olan X, artık sesli ve görüntülü arama işlevine sahip

X (eski adıyla Twitter) artık sesli ve görüntülü aramaları destekliyor. Bu işlev bir deneme süresi için kullanılabilir. Haber Elon Musk tarafından Çarşamba günü (25) profilinde duyuruldu.

X destek sayfasına göre, işlev yalnızca iOS'ta mevcut ve yakında Android'e de gelecek. Ayrıca, herhangi bir hesap çağrı alabilse de, araca yalnızca X Premium aboneleri erişebilir.

Araç, zarf simgesinin altındaki doğrudan mesajlar bölümünde mevcut. Mevcut bir görüşmede, kullanıcı telefon simgesini seçmeli ve sesli arama için "Sesli" veya görüntülü arama için "Görüntülü" seçeneklerinden birini seçmelidir.

Alıcı daha sonra bekleyen bir çağrı olduğuna dair bir bildirim alır. Zamanında cevap vermezlerse, uyarı bir cevapsız arama mesajıyla değiştirilecektir.

Gizlilik kontrolü

Kullanıcılar X'in doğrudan mesaj ayarlarında kimlerden çağrı almak istediklerini seçebilirler. Aramaları yalnızca günlüğe kaydedilen kişilerle (daha önce erişime izin verildiyse), takip edilen profillerle veya doğrulanmış profillerle kısıtlamak da mümkündür.

Varsayılan olarak, platformdaki hesaplarla takip ettikleri veya cep telefonunun kişi listesinde yer alan profiller tarafından iletişime geçilebilir.

Başka bir profilin aranmasına yalnızca alıcı doğrudan mesajlara en az bir kez yanıt verirse izin verilir. Bu kısıtlama, X aracının spam için kullanılmasını önler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.