Eski Twitter Çalışanları Spill Adında Bir Twitter Rakibi Kurmak İçin El Ele Verdi

Eski Twitter Çalışanları Spill Adında Bir Twitter Rakibi Kurmak İçin El Ele Verdi

Twitter geçtiğimiz haftalarda binlerce kişiyi işten çıkardı ve tüm bu insanlar şimdi kendi sosyal medya platformları versiyonlarıyla eski işverenlerine karşı çıkmaya hazırlanıyor.

Twitter, Elon Musk'ın dizginleri ele almasından bu yana çok fazla tepkiyle karşı karşıya. Platform, şimdi farklı platformlarla sosyal medyanın ufkunu genişletmek isteyen birçok çalışandan kurtuldu.

Bunlardan biri de kısa bir süre önce şirket tarafından işten çıkarılan iki eski Twitter çalışanı tarafından kurulan Spill. TechCrunch'ın son raporunda aktardığına göre Spill, "kültür sürücüleri "ne hitap edecek ve aynı zamanda Black Twitter'daki yaratıcılar için bir sığınak görevi görecek bir platform olma iddiasında.

Alphonso Terrell ve DeVaris Brown, platformun kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımları telafi etmek ve insanların hem çevrimiçi hem de gerçek hayatta farklı konularda bağlantı kurmalarına yardımcı olmak için blok zinciri kullanacağını iddia eden Spill'in mimarlarıdır. Twitter da sosyal alandaki yolculuğuna benzer bir odakla başladı ancak reddedilmesi zor 44 milyar dolarlık anlaşmanın ardından işin Musk'a devredilmesiyle birlikte mikro blog platformu olarak adlandırılan platformda işler çözülmeye başladı.

Musk Twitter'ı kendisine para kazandıracak şekilde şekillendirdi (yeterince adil), ancak stratejisi en hafif tabirle yanlış görünüyor. Twitter Blue'yu yeniden tanıttı ve pakete Blue tick de dahil olmak üzere daha fazla özellik ekledi. Blue artık daha fazla ülkede kullanılabiliyor ki daha önce böyle bir durum söz konusu değildi. Raporlar, Musk'ın devralmasından bu yana Twitter'ın dezenformasyon ve nefret dolu içeriklerin merkezi haline geldiğini öne sürüyor. Spill, insanları bundan uzaklaştırmak ve farklı topluluklardan insanlara seslerini duyurma şansı vermek istiyor.

Haberde, Terrell'in Twitter'da sosyal ve editoryal işlerden sorumlu küresel başkan olduğu ve makine öğrenimi alanında ürün müdürü olarak çalışan Brown ile birlikte, içerik yaratma alanında sunabilecekleri çok şey olan Siyah kullanıcılarla etkileşime geçmeyi sık sık inceledikleri belirtiliyor.

Spill ismi "çayı dökmek" deyiminden türetilmiştir. Platform Ocak ayında faaliyete geçecek ve şimdiden binlerce kullanıcının ilgisini çekmiş durumda. Kulağa ilginç gelen "çay partileri" adlı bir özelliğe sahip olacak.

Spill blok zinciri teknolojisi kullanıyor olsa da, hem Terrell hem de Brown bunu bir web3 ürünü olarak görmüyor. Toplulukların herhangi bir inceleme olmaksızın içeriklerinden daha iyi para kazanmalarına yardımcı olmak istiyorlar. Twitter yavaş yavaş kullanıcılar için eski bir araç ordusu inşa ediyor. Mastodon da Twitter'ı terk edenlerin sırtından tabanını inşa eden bir başka güçlü rakip ya da en azından Musk ve Co'nun yakın gelecekte Twitter'da çılgına dönmeye karar vermesi ihtimaline karşı bir B Planına sahip.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.