Firefox 122 iyileştirilmiş arama önerileri, çeviri ve daha fazlasıyla çıktı

Firefox 122 iyileştirilmiş arama önerileri, çeviri ve daha fazlasıyla çıktı

Mozilla Vakfı, desteklenen tüm platformlar için yeni bir Firefox sürümü yayınladı. Sürüm 122 artık iyileştirilmiş arama önerileri (artık resimler ve açıklamalar içeriyor), daha iyi yerleşik çeviri, macOS'ta geçiş anahtarı desteği ve daha fazlasıyla indirilmeye hazır. İşte yeni olan şey. Firefox 122'deki yenilikler neler?

Resmi web sitesinde yayınlanan sürüm notları aşağıdaki yeni özellikleri içeriyor:

         Firefox artık arama motoru tarafından sağlandığında arama önerilerine ilişkin görselleri ve açıklamaları görüntülüyor.

         Çeviriler özelliği, çevrilmiş web sayfalarının kalitesinde bir iyileşme elde etti. Sonuçların çok daha istikrarlı olması gerekir. Bu, bir sayfanın içeriğinin çevrildiğinde kaybolabileceği veya etkileşimli widget'ların bozulabileceği sorunları giderir.
         Firefox artık macOS'ta iCloud Anahtar Zincirinde saklanan ortak anahtarların oluşturulmasını ve kullanılmasını destekliyor.

         Firefox Suggest'in MDN Web Dokümanları makale önerileri, web geliştirmeyle ilgili bilgi arayan kullanıcılar için adres çubuğunda bulunacaktır.

         Web içeriğinin satır kırma kuralları artık Unicode Standardıyla eşleşiyor. Bu, satır kesme için Web Tarayıcı uyumluluğunu artırır. Doğu Asyalı ve Güney Doğu Asyalı son kullanıcılar için ek bir gelişme olan Firefox artık Çince, Japonca, Birmanya, Lao, Khmer ve Tay dili dahil olmak üzere diller için metin çift tıklandığında dile uygun sözcük seçimini destekliyor.

         Firefox artık Ubuntu, Debian ve Linux Mint'teki Linux kullanıcıları için yeni bir .deb paketiyle birlikte geliyor.

Firefox 122 ayrıca internette gezinmenizi daha güvenli hale getirecek çok sayıda güvenlik düzeltmesinin yanı sıra web platformu, geliştiriciler ve kurumsal kullanıcılar için ek değişikliklerle birlikte geliyor. Eski AMD işlemcilere sahip Firefox kullanıcılarını etkileyen bilinen bir sorun da vardır. Mozilla'ya göre bu çipler, görsellerin küçük resimlerini hatalı şekilde oluşturuyor ve bu da dosya iletişim kutularında siyah karelere neden oluyor. Grafik sürücünüzü en son sürüme güncelleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Firefox 122'yi resmi web sitesinden veya Neowin'in yazılım bölümünden indirebilirsiniz. Mevcut bir kurulumu güncellemek için Menü > Yardım > Firefox Hakkında'ya gidin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.