FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried sonunda Bahamalar'da tutuklandı

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried sonunda Bahamalar'da tutuklandı

Başarısız kripto borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, ABD savcılarının talebi üzerine nihayet Bahamalar'da tutuklandı.

Şirket 11 Kasım'da iflas başvurusunda bulundu ve o zamandan beri kripto topluluğu Bankman-Fried'ın "dolandırıcılık" suçundan tutuklanması için çağrıda bulunuyordu. Bankman-Fried dolandırıcılık yaptığını reddetti ancak şirketi yasal standartlara göre yönetmeyerek yasaları çiğnediğini kabul etti.

FTX, Binance'in ardından en büyük ikinci borsaydı ve bu da gelecekte sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Kripto varlıklarını veya paralarını FTX'te bırakan kişiler bunlara erişemedi ve şimdi iflasın bir parçası olarak ortaya çıkan herhangi bir talep süreci yoluyla yapabileceklerini geri almak zorunda kalacaklar.

Bahamalar Başsavcısı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sam Bankman-Fried, ABD'nin suç duyurusunda bulunduğunu ve "muhtemelen iadesini talep edeceğini" söylemesinin ardından Pazartesi günü tutuklandı. Bahamalar şimdi Suçluların İadesi Yasası uyarınca onu gözaltında tutacak ve ABD resmi bir talepte bulunduğunda onu iade edecektir.

"Bahama Başbakanı Philip Davis konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bahamalar ve Amerika Birleşik Devletleri, FTX ile bağlantılı olup kamu güvenine ihanet etmiş ve yasaları çiğnemiş olabilecek tüm kişilerden hesap sorulması konusunda ortak bir menfaate sahiptir. "Amerika Birleşik Devletleri SBF'ye karşı bireysel olarak cezai suçlamalarda bulunurken, Bahamalar da Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki kolluk kuvvetleri ve düzenleyici ortaklarıyla işbirliğini sürdürerek FTX'in çöküşüne ilişkin kendi düzenleyici ve cezai soruşturmalarını sürdürecektir."

Sam Bankman-Fried'in Salı günü kongre önünde uzaktan ifade vermesi bekleniyordu. Şu anda tutulduğu yerden ifade vermeye devam edip etmeyeceği ya da bu etkinlikten rahatlıkla çıkıp çıkamayacağı belli değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.