Google, 478 megawatt rüzgar enerjisi satın almak için Shell ve Eneco ile anlaşma imzaladı

Google, 478 megawatt rüzgar enerjisi satın almak için Shell ve Eneco ile anlaşma imzaladı

Google, Hollanda kıyısındaki iki yeni rüzgar santralinden 478 megawatt temiz enerji satın almak için Shell ve Eneco ile anlaşma imzaladı. Google bunu bugüne kadarki en büyük açık deniz rüzgar projesi olarak adlandırıyor.

Google'a göre, bu yeni anlaşma, daha önce imzalanan Enerji Satın Alma Anlaşmalarıyla birlikte, Hollanda'daki iki veri merkezinin saat başına ölçüldüğünde 2024 yılına kadar yüzde 90'dan fazla karbonsuz olmasını sağlayacak. Anlaşmaya ne kadar paranın dahil olduğu belirtilmedi.

Bu, Hollandse Kust Noord V ve Hollandse Kust West VI rüzgar santralleriyle ilgilidir. Bunlar Shell ve Eneco'nun ortak girişimleri tarafından kuruldu. İlki 2023'te ilk kez elektrik üretirken, HKW VI'nın 2026'da tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor. Google, bu iki açık deniz rüzgar çiftliğinin birlikte Hollanda'nın yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 6'sını sağlamasının beklendiğini söyledi.

Teknoloji devi sadece Hollanda'da değil, İtalya, Polonya ve Belçika'da da anlaşmalar imzaladı. Örneğin ikinci ülkede bu, toplam kapasitesi 84 megawatt olan 11 yeni rüzgar santralini ilgilendiriyor. Google, son altı ayda toplam '700 megawatt'tan fazla' anlaşma imzaladığını açıkladı. Şirket ayrıca 2025 yılına kadar Polonya ve İtalya'daki veri merkezlerinde yüzde 90, 'önümüzdeki yıllarda' da Belçika'da neredeyse yüzde 85 oranında karbonsuz enerji elde etmeyi hedefliyor. Google'a göre hedef, 2030 yılına kadar veri merkezlerinin saatlik bazda elektrikte kullandığı kadar karbonsuz enerji satın almak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.