Google Android için yeni özellikler tanıttı

Google Android için yeni özellikler tanıttı

CES 2023 büyük ürün haberlerine sahne oluyor, ancak Google Android sistemi için yeni özellikler sunma fırsatını yakaladı. Şirket, kullanılabilirliği artırmak için işletim sisteminde yaptığı değişiklikleri açıkladı.

Uygulama ile entegrasyonu geliştirmek için Spotify ile yapılan ortaklığa ek olarak, şirket Android Auto ve bildirim sistemi için yeni özellikler açıkladı. Google'ın dünyanın en büyük teknoloji fuarında açıkladığı temel özelliklere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Spotify Android'de geliştirildi

Google, Android'in artık Spotify'da kesintisiz dinleme özelliğine sahip olduğunu duyurdu. Android 13'te kullanıma sunulan yeni özellik sayesinde kullanıcılar, yukarıda gösterildiği gibi Spotify şarkıları ve podcast'ler için oynatma cihazını daha kolay değiştirebiliyor.

Şirket ayrıca, önümüzdeki aylarda, kullanıcıların cep telefonu içeriğini televizyon gibi diğer ürünlerde dinlemeye devam etmelerini sağlayacak bir bildirim sistemi başlatmayı vaat ediyor. Spotify üzerinde çalışmanın yanı sıra, işlev YouTube Music ile de uyumlu olacak.

Yeni Android Auto

Google, otomobil kullanıcıları için, şirkete göre üç ana hedefe odaklanan bir deneyime sahip olan yeni Android Auto tasarımını yayınladığını duyurdu: istediğiniz varış noktasına doğru navigasyon, arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim ve müziğinizi veya podcast'lerinizi çalma.

Şirket yeni haritayı Google'ın otomotiv hizmetlerini kullanan otomobil üreticilerine yüksek çözünürlüklü olarak sunarak sistem tarafından görüntülenen yol referanslarının daha doğru olmasını hedefliyor. Buna ek olarak Android Auto, WhatsApp aramaları, kısayollar ve dijital tuş desteği gibi özellikler de kazanarak kullanılabilirliği artırıyor.

WearOS başarısı ve Google TV

Mountain View devi, kapsamlı bir büyüme sürecinden geçen WearOS'u övme fırsatını da değerlendirdi. Şirkete göre, Mayıs 2021'den bu yana saat sistemine sahip cihaz sayısı üç kat arttı. Ayrıca cihazları hızlı bir şekilde birbirine bağlayan Fast Pair çözümü 320 milyondan fazla kez kullanıldı.

Şirketin başarıya ulaşan bir diğer çözümü ise Google TV. Şirket, çözümü çalıştıran 150 milyon cihazın halihazırda aylık bazda aktif olduğunu belirtiyor. Chromecast 4 ile birlikte piyasaya sürülen çözüm, Brezilya'da TCL ve Toshiba'nın Smart TV'lerinde kullanılabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.