Google Chrome dizüstü bilgisayarlar için yeni Memory Saver ve Energy Saver özelliklerini kullanıma sunuyor

Google Chrome dizüstü bilgisayarlar için yeni Memory Saver ve Energy Saver özelliklerini kullanıma sunuyor

Aralık 2022'de Google, Chrome web tarayıcısının gelecekteki bir sürümünün PC kullanıcılarına, özellikle de dizüstü bilgisayar kullananlara fayda sağlayacak iki yeni performans artırıcı özellik ekleyeceğini duyurmuştu.

Android Police'in haberine göre, bu iki yeni özellik, Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu, nihayet Chrome 110 kararlı sürümünün bir parçası olarak kullanıma sunuldu.

İşte bu yeni özelliklerin kısa bir özeti. İlki, Chrome tarayıcınızda çok sayıda sekme varsa kullanışlı olacak olan Bellek Tasarrufu. Normalde, çok sayıda sekme RAM sorunlarına neden olabilir. Ancak Bellek Tasarrufu özelliği açıldığında, aktif olarak kullanmadığınız sekmeler, siz bu sekmelerden birine tıklayana kadar otomatik olarak aktif bellekten çıkarılır. İsterseniz, Bellek Tasarrufu'nu belirli web sitelerini bu özellikten muaf tutacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Enerji Tasarrufu, etkinleştirildiğinde, dizüstü bilgisayarınızın pil şarjı yüzde 20'nin altına düştükten sonra devreye girecektir. Bu gerçekleştiğinde, özellik Chrome'un o anda görüntülediği web sayfasındaki tüm animasyonları ve videoları otomatik olarak sınırlayacaktır.

Microsoft Edge'in Uyku Sekmeleri ve Verimlilik Modu gibi diğer web tarayıcıları da benzer özelliklere sahip olsa da, Google'ın Chrome'a Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu özelliklerini eklemesinin bu tür performans geliştirmelerinin daha yaygın kullanılmasına neden olacağı inkar edilemez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.