Google, Chrome'un Resim İçinde Resim Modunun Yalnızca Videoları Değil Tüm Web İçeriğini Göstermesi İçin Çalışıyor

Google, Chrome'un Resim İçinde Resim Modunun Yalnızca Videoları Değil Tüm Web İçeriğini Göstermesi İçin Çalışıyor

Chrome beta 111, sadece videoları değil, tüm web içeriğini diğerlerinin üzerinde kalan kayan bir pencerede görüntüleyen gelişmiş resim içinde resim özelliğini sunuyor.

Chrome beta 111, artık yalnızca videoları değil, tüm web içeriklerini diğer pencerelerin üzerinde kalan kayan bir pencerede görüntüleyen yeni ve geliştirilmiş bir resim içinde resim özelliği sunuyor.

"Document Picture-in-Picture API, rastgele HTML içeriğiyle doldurulabilen her zaman açık bir üst pencere açmayı mümkün kılıyor. Bu API, yalnızca bir HTML video öğesinin bir Resim içinde Resim penceresine yerleştirilmesine izin veren video için mevcut Resim içinde Resim API'sini genişletiyor," diyor Chromium geliştiricilerinden François Beaufort.

The Verge tarafından bildirildiği üzere, belge Resim içinde Resim özelliği, özel kullanıcı arayüzüne sahip video oynatıcılar ve daha iyi kontrollere sahip video konferanslar için mini oynatıcılar gibi çeşitli şekillerde yararlı olabilir. Chrome geliştirici gönderisinde, "web sitesi, tuval hack'lerine güvenmek zorunda kalmadan birden fazla video akışını tek bir PiP penceresinde kolayca birleştirebilir" deniyor.

Bu özellik şu anda test aşamasında, ancak yaygın olarak uygulanması halinde, resim içinde resim not defteri, görev listesi, daha iyi video konferans ve müzik çalma listesi gibi özellikler de dahil olmak üzere birçok amaca hizmet edebilir.

Ayrıca PiP işlevi, masaüstü ve mobil cihazlar için Pomodoro zamanlayıcı uygulamaları ile masa başında veya seyahat ederken daha iyi zaman yönetimi için ekranda kayan bir zamanlayıcı göstermek için başka bir kullanım durumu sağlar.

Document Picture-in-Picture API'sine yalnızca sınırlı bir deneme sürümüyle erişilebiliyor ve Chrome 115'in yayınlanmasıyla birlikte sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.