Google Fotoğraflar, Chrome OS'de videoları düzenlemek için yeni özellikler kazanıyor

Google Fotoğraflar, Chrome OS'de videoları düzenlemek için yeni özellikler kazanıyor

Chromebook'larda video oluşturmak ve düzenlemek, Mountain View şirketi tarafından Perşembe günü (30) yayınlanan Google Fotoğraflar uygulamasına yapılan bir güncelleme ile daha kolay hale geldi. Yazılımın yeni sürümü, hızlı kreasyonlar için çeşitli optimizasyonlar getiriyor.

Chrome OS'deki yeni video düzenleme özellikleri sayesinde kullanıcılar filmlerini sıfırdan ya da önerilen temalardan yararlanarak oluşturabiliyor. Manuel kreasyonlar için ekranın üst kısmında yer alan "Yeni film" ya da "Sıfırdan başla" seçeneklerine giderek görüntüleri seçmek ve alt alanda yer alan storyboard'u takip ederek montajı yapmak yeterli.

Zaman çizelgesindeki bir fotoğrafa veya videoya tıkladığınızda, diğer şeylerin yanı sıra özel film müziği eklemenize, metin eklemenize ve görüntülerin oranını değiştirmenize olanak tanıyan çeşitli araçların bulunduğu bir menü açılır. Sonunda, sadece "Filmi bitir" düğmesine basın ve galeriye kaydedin, ayrıca yaratımı paylaşma imkanı da vardır.

Önerilen temalar seçeneğinde, Chrome OS için Google Fotoğraflar, cihazın kitaplığındaki mevcut dosyalar arasından fotoğrafları ve videoları otomatik olarak seçecektir. Ayrıca bazı uzun klipleri de seçebilecek, ancak kullanıcı isterse görüntülerin sırasını değiştirme şansına sahip olacak.

Chromebook için Google Fotoğraflar'ın yeni özelliklerine erişmek için uygulamayı en son sürüme güncellemeniz gerekir. Bu işlem doğrudan cihaz üzerinden erişilen Google Play Store'dan güncellemeyi indirip yükleyerek yapılabilir.

Uygulama ayrıca Pixel telefonlarda çalışan sürümde, yapay zeka yardımıyla videolardaki bulanıklığı düzeltmek için bir aracın gelmesiyle yeni özellikler sunmalıdır. Şu anda test aşamasında olan özellik, muhtemelen bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek olan Pixel 8'de kullanıma sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.