Google, Gmail'e mavi tik özelliği getirdi

Google, Gmail'e mavi tik özelliği getirdi

Twitter mavi doğrulama rozetleriyle saklambaç oynarken, Google platformdaki güvenliği artırmak amacıyla Gmail'e mavi onay işaretleri eklediğini duyurdu.

Twitter mavi doğrulama rozetleriyle saklambaç oynarken, Google platformdaki güvenliği artırmak amacıyla Gmail'e mavi onay işaretleri eklediğini duyurdu. Bu, doğrulanmış marka logolarının e-postalarda avatar olarak görüntülenmesini gerektiren BIMI (Mesaj Tanımlama için Marka Göstergeleri) adlı mevcut doğrulama sisteminin üzerine inşa ediliyor.

Google, yeni onay işaretinin BIMI'yi benimseyen gönderenlerin e-posta adreslerinin yanında görüneceğini ve "kullanıcıların taklitçilere karşı meşru gönderenlerden gelen mesajları tanımlamasına yardımcı olacağını" söyledi. Google tarafından paylaşılan örnek görsele göre doğrulama rozeti, ortasında beyaz bir tik işareti bulunan mavi renkli bir simgedir. Üzerine gelindiğinde, gönderenin alan adını ve profil resmindeki logoyu doğruladığını ortaya koyuyor.

Mavi onay işaretleri kişisel Google hesabı olan tüm kullanıcılar, tüm Google Workspace müşterileri ve eski G Suite kullanıcıları tarafından görülebilecek. Google, son kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığını, ancak ilgili yöneticilerin BIMI'yi kurabileceğini ve çeşitli formaliteler arasında marka logoları için Doğrulanmış Marka Sertifikası (VMC) alabileceğini söyledi.

Onay işaretinin Gmail'in birden fazla sürümüne yayılması yaklaşık üç gün sürecek. Şirket, güçlü e-posta kimlik doğrulamasının spam içeriğin tespit edilmesine ve önlenmesine yardımcı olduğunu ve göndericilerin marka güveninden yararlanmalarını sağladığını belirtiyor. Bu da e-posta kaynaklarına olan güveni artırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.