Google, Google I/O'da duyurduğu Android ve WearOS için bu yeni özellikleri kullanıma sunuyor

Google, Google I/O'da duyurduğu Android ve WearOS için bu yeni özellikleri kullanıma sunuyor

Google, Google I/O 2023'te duyurduğu Android ve Wear OS özelliklerini kullanıma sunmaya başlıyor.

10 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen Google I/O 2023 konferansı, Pixel Tablet ve özellikle Pixel Fold'un resmi lansmanı ile donanım duyurularıyla doluydu. Bununla birlikte, geliştiriciler için daha da fazla duyuru vardı. Google dün web sitesinde, Android tabanlı akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra WearOS tabanlı bağlantılı saatler ve bileklikler için geliştirici vitrininde duyurulan yeni özellikleri kullanıma sunacağını açıkladı.

Google'ın ürün müdürü Judy Chang şirketin web sitesinde şunları söylüyor: "Bugün yeni beceriler öğrenmenize, hareket halindeyken üretken kalmanıza ve bilgilerinizi korumanıza yardımcı olacak yedi yeni güncellemeyi ve halihazırda uygulanmakta olan özellikleri duyuruyoruz. Google'ın neler sunduğuna bir göz atalım. Öncelikle Mountain View şirketi, Google Play Kitaplar'ın yeni bir sürümünü sunuyor; bu sürümde çocuklar okumayı öğrenmek için yeni bir araç olan "Okuma Alıştırması" bulacaklar. Bu araç "Android akıllı telefon ya da tabletlerini kullanarak binlerce uyumlu çocuk e-kitabı aracılığıyla kelime dağarcıklarını ve anlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak".

Android okumayı öğrenmeyi kolaylaştıracak, Wear OS yeni kısayollar kazanacak

Android üç yeni widget'a merhaba diyor:

    Google TV size kişiselleştirilmiş TV programı önerileri sunacak
    Google Finance borsayı ve hisselerinizi canlı olarak takip etmenizi sağlar
    Google Haberler size en çok ilgilendiğiniz haberlerden bir seçki sunacaktır.

Bağlantılı saatler ve bilezikler de unutulmadı. Spotify çalma listelerinizi akıllı saatinizde dinlemek için artık tek yapmanız gereken yeni kutucukta ya da Wear OS saatinizin kadranında görünen kısayolda Play tuşuna basmak. Aynı şey artık aynı şekilde erişilebilen Google Keep için de geçerli.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.