Google, Google Maps ve Waze ekiplerini birleştiriyor

Google, Google Maps ve Waze ekiplerini birleştiriyor

Waze ekibi, Google Maps'ten sorumlu ekiple birleştirilecek. Wall Street Journal'a göre, arama devinin bu hamlesi maliyetleri daha iyi yönetmeyi ve olası kesintilerden kaçınmayı amaçlıyor.

Sahne arkasına taşınma işlemi son kullanıcı deneyimini etkilemeyecektir. Şirket, iki konum uygulamasının ayrı ayrı var olmaya devam edeceğini söyledi.

Waze, 2013'teki satın almadan bu yana Google'dan bağımsız ve ayrı bir kültürle faaliyet gösteriyordu. Son hamleyle birlikte, konum servisinin artık kendi CEO'su olmayacak ve 500'den fazla çalışan büyük teknoloji devinin Geo bölümüne dahil edilecek.

Söylenenlere göre, girişimin yeniden yapılanma sürecinde işten çıkarma olmayacak. Söylendiği gibi bu hamle, teknoloji şirketlerini etkileyen zorlu ekonomik ortamda büyük şirketin maliyetleri azaltmasının bir yolu.

Google, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada Waze markasına "derinden bağlı" kalacağını söyledi. Arama devi ayrıca "sevilen uygulamanın" ve "gönüllü ve kullanıcılardan oluşan gelişen topluluğun" değerini de kabul ediyor.

Ekipler bir araya geldikçe, Geo bölümü Google Maps, Street View, Google Earth ve şimdi de Waze'i denetleyecek. Buna ek olarak, işbirlikçilerin hedefi haritalama ile ilgili çakışmayı azaltmaktır.

150 milyondan fazla kullanıcı

Basit bir önerme ile Waze, 151 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahiptir. Platform, uygulamayı kullanan sürücülerin işbirliğinden yola çıkarak yolları ve trafik koşullarını haritalandırmaya odaklanıyor.

Android Auto ile uyumlu olan uygulama, YouTube Music ve diğer Google hizmetleriyle entegrasyona sahip. 2023 yılında yazılımın bölünmüş ekran desteği gibi bazı görsel değişiklikler alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.