Google Haritalar, Android ve iOS'ta yeni gizlilik özelliklerine sahip olacak

Google Haritalar, Android ve iOS'ta yeni gizlilik özelliklerine sahip olacak

Google, bu Salı (12) günü, yakında Google Haritalar'a eklenecek yeni özellikleri sundu. Gezinme ve güncelleme platformu, özellikle mobil uygulamada bir dizi gizlilik işlevi kazanacak.

Google Haritalar'ın yeni özelliklerinden biri, kullanıcının Zaman Çizelgesi'nin cihazın kendisinde saklanmasıdır. Bu, eğer konum geçmişi seçeneği açıksa, yalnızca kullanıcının cihazının sık kullanılan yerler ve günlük rotalar hakkında bilgiye sahip olacağı anlamına gelir.

Cihazları değiştirirken yedekleme ve veri aktarımı istemeniz yeterli. Ayrıca bu bilgilerin herhangi bir zamanda kısmen veya tamamen silinmesi mümkündür.

Son olarak konum geçmişi, verileri üç ay sonra otomatik olarak silmek için standartlaştırılmış bir kontrole sahip olacak. Daha önce işaretlenmiş olan seçenek bir buçuk yıldı.
Google Haritalar'da daha fazla gizlilik

Google Haritalar'da 2024 için planlanan bir diğer yeni özellik ise belirli bir yerle ilgili kaydın silinebilmesi olanağı. Böylece kullanıcı, örneğin birine sürpriz yapmayı planladığı bir restoranı ziyaret etme veya araştırma yapma izlerini ortadan kaldırır.

Son olarak, GPS aracılığıyla mevcut konumunuzu temsil eden mavi daire simgesi artık aynı zamanda bir seçenekler düğmesi haline geliyor. Kullanıcı, cep telefonu ekranında buna dokunarak konum geçmişinin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini ve Google Haritalar'ın mevcut veri toplama izinlerinin neler olduğunu kontrol etmek gibi bir dizi kontrole erişebilecek.

Google'a göre platformun yeni gizlilik özellikleri ilk olarak Android ve iOS çalıştıran mobil cihazlara gelecek.

Güncelleme önümüzdeki haftalardan itibaren kademeli olarak gönderilecek. Bu da kullanıcıların tüm yeni özelliklere erişmesinin biraz zaman alabileceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.