Google, Mac'te Chrome'da Yapılan Son Hız İyileştirmelerini Öne Çıkarıyor

Google, Mac'te Chrome'da Yapılan Son Hız İyileştirmelerini Öne Çıkarıyor

Google bugün, Mac'teki Chrome tarayıcısına eklenen ve tarayıcıyı Apple'ın Speedometer tarayıcı kıyaslamasında "her zamankinden daha hızlı" hale getiren çeşitli optimizasyonlarla ilgili ayrıntıları paylaştı.

Google, Chrome'un son sürümüyle birlikte şirketin hız ve verimliliği artıracak yeni fırsatlar bulmak için "kaputun altına" indiğini söylüyor. Google, belirli CSS ve JavaScript işlevleri için geliştirilmiş HTML ayrıştırması uyguladı ve daha verimli işaretçi sıkıştırması ekledi.

İşaretçilerin nasıl sıkıştırıldığı ve sıkıştırmanın nasıl açıldığı konusunda optimizasyonlar yapıldı ve Google yüksek trafikli alanları sıkıştırmaktan kaçındı. Bu işlemlerin sıklığı nedeniyle performans üzerinde kayda değer bir etki oluştu. JavaScript'in "undefined" gibi sık erişilen nesneleri de bellek tabanlarının başına taşınarak daha hızlı makine kodu kullanılarak erişilmeleri sağlandı.

Bu değişiklikler Chrome'un Apple'ın Speedometer 2.1 tarayıcı kıyaslamasındaki hızını son üç ayda yüzde 10 oranında artırdı. Mac için Google Chrome, Google web sitesinden indirilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.