Google Mesajlar yakında kullanıcıların gönderilen metin mesajlarını düzenlemesine izin verebilir

Google Mesajlar yakında kullanıcıların gönderilen metin mesajlarını düzenlemesine izin verebilir

Google Mesajlar yakında bir metin düzenleme özelliğine kavuşuyor olabilir. Uygulamanın kodunda yakın zamanda yapılan bir değişiklik, gönder düğmesine bastıktan sonra yazım hatalarını düzeltmenize veya mesajları güncellemenize olanak tanıyan bir metin düzenleme özelliğinin ipuçlarını ortaya koyuyor.

Bu haber, Kasım güncellemesinde gizlenen özelliğin kanıtlarını ortaya çıkaran TheSpAndroid'in izniyle geldi. Özellikle, kod içinde dört yeni bayrak buldular:

    bugle.enable_edit_ui
    bugle.load_edit_history
    bugle.process_outgoing_edits
    bugle.process_incoming_edits

İpuçları, mesaj düzenleme özelliklerine sahip bir sohbet uygulamasına işaret ediyor. İlk işaret değişiklik yapmak için bir arayüzün ipuçlarını verirken, bir diğeri geçmiş düzenlemeleri görebilme özelliğini ortaya koyuyor. Üçüncü ve dördüncü işaretler ise düzenlemelerin nasıl gönderildiğini ve alındığını tanımlıyor.

Ayrıca, parçalara ayırma, zaman damgaları ve revizyon geçmişi dahil olmak üzere düzenleme meta verilerini depolamak için yeni bir veritabanına işaret ediyor. Bu, değişikliklerin ayrıntılı takibiyle çok yönlü bir düzenleme deneyimine işaret ediyor.

Şimdi, mesaj düzenlemenin resmi olarak Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) standardının bir parçası olmadığını belirtmek önemlidir. Ancak bu durum Google'ı yeni özellikler eklemekten alıkoymadı.

Şirket, orijinal RCS standardının bir parçası olmamasına rağmen Mesajlar'da uçtan uca şifreleme uyguladı.

Asıl soru: Android kullanıcıları bu metin düzenleme özelliğini ne zaman bekleyebilir? Ne yazık ki, beta sürümü şu anda hiçbir ipucu sunmuyor ve özellik hala geliştirilme aşamasında olabilir. Bununla birlikte, şirket için uygun değilse Google'ın nihayetinde bu özelliği kaldırmaya karar verme olasılığı da var.

Gönderilen mesajların düzenlenmesi, WhatsApp'tan Telegram'a kadar mesajlaşma uygulamaları arasında yaygındır. Dolayısıyla, Google da aynı yolu izleyerek bu özelliği Mesajlar uygulamasına ekliyor olabilir.

Bu arada Google, Mesajlar'ın yeteneklerini artırmak için bazı harika yeni özellikler sundu. Bunlar arasında PhotoMoji tepkileri, ekran efektleri ve daha fazlası yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.