Google Pixel 8 Akıllı Telefonun Video Bulanıklığını Giderme Aracına Sahip Olması Muhtemel

Google Pixel 8 Akıllı Telefonun Video Bulanıklığını Giderme Aracına Sahip Olması Muhtemel

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın, en son Pixel 7 serisi akıllı telefonlarına popüler 'Fotoğraf Bulanıklığını Giderme' özelliğini ekledikten sonra, şimdi de yaklaşmakta olan Pixel 8 akıllı telefonu için yeni bir 'Video Bulanıklığını Giderme' aracı üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

9To5Google'ın yeni bir raporuna göre, Video Unblur aracı kullanıcıların videolarını canlı ve net hale getirecek. Makine öğrenimi yardımıyla bu aracın daha önce çekilmiş videolara daha keskin bir görünüm kazandırması bekleniyor.

Fotoğrafları keskinleştirmek için Tensor çipinin makine öğrenimi yeteneklerinden yararlanan Google Fotoğraflar'daki Fotoğraf Bulanıklığını Giderme aracı, Pixel 7 serisinin piyasaya sürülmesiyle tanıtıldı. Rapora göre bu araç, fotoğrafları ister yakın zamanda bir Pixel telefonla ister on yıllar önce eski tip bir fotoğraf makinesiyle çekmiş olun fark etmeksizin çalışıyor.

Rapora göre, araç henüz tam olarak geliştirilmedi. Çalışmaya başladığında, Video Unblur'un makine öğrenimi yardımıyla daha önce çekilmiş videolara daha keskin bir görünüm vermesini bekleyebilirsiniz. Ayrıca Video Unblur, Pixel serisine özel bir özellik de olabilir,

Hem Pixel 8 hem de Pixel 8 Pro akıllı telefonların 2023'ün sonlarında çıkması bekleniyor. Daha önce, yaklaşmakta olan Pixel 8 akıllı telefon serisinin, fotoğraf ve videolarda daha iyi dinamik aralık için yüksek dinamik aralık (HDR) işlevselliğine sahip yükseltilmiş bir Samsung kamera sensörü olan ISOCELL GN2 ile geleceği söyleniyordu.

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'nun 12GB RAM'e sahip olması bekleniyor. Ayrıca, Pro modelinin 2822 x 1344 piksel ekran çözünürlüğü sunması muhtemelken, Pixel 8'in standart 2268 x 1080 çözünürlük sunması bekleniyor.

İlgili haberlerde, Google'ın çok yakında Pixel Fold ve Pixel 7a olmak üzere iki yeni akıllı telefonu piyasaya sunacağı da belirtiliyor. Bu akıllı telefonların küresel pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Raporda, şirketin bu telefonların lansman tarihi konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.