Google Pixel Kaydedici Uygulaması 'Hoparlör Etiketleri' Özelliğine Kavuşuyor

Google Pixel Kaydedici Uygulaması 'Hoparlör Etiketleri' Özelliğine Kavuşuyor

Google Pixel kullanıcıları, "kayıt sırasında her bir hoparlörü otomatik olarak algılayan ve etiketleyen" Hoparlör Etiketleri ile Kaydedici uygulamasının 4.2 sürümünü Play Store üzerinden indirebilirler.

Google, Pixel telefonların Kaydedici uygulamasına artık konuşan birden fazla kişiyi tanımlayabilen "Hoparlör Etiketleri" adlı yeni bir güncelleme sundu.

9to5Google'a göre kullanıcılar, "kayıt sırasında her bir konuşmacıyı otomatik olarak algılayan ve etiketleyen" Hoparlör Etiketlerini içeren Kaydedici uygulamasının 4.2 sürümünü Play Store üzerinden indirebilirler.

Teknoloji devi, "ses modellerinin, transkriptinizin hoparlör etiketlemesi tamamlanana kadar cihazda geçici olarak nasıl saklandığını ve ardından nasıl silindiğini açıklıyor. Konuşmacı metin etiketleri transkriptinize kaydedilecek ve sizin tarafınızdan güncellenebilecektir".

Rapora göre, uygulamada kişiler Konuşmacı 1, Konuşmacı 2 vb. olarak tanımlanabiliyor ve kullanıcılar "kayıttaki her bir konuşmacının adını değiştirebiliyor".

Konuşmacılar ayrıca akışta farklı isimler, renkler ve Material You şekilleriyle de tanımlanabiliyor.

Ancak, kullanıcılar "Cihaz çok sıcaksa" Hoparlör Etiketleri çalışmayacaktır.

Raporda ayrıca, Google'ın 4.2 sürümünde mikrofon ayarları sayfasındaki "Bağlandığında otomatik olarak harici mikrofona veya Bluetooth cihazına geç" seçeneğini "Otomatik algıla" ile değiştirdiği belirtildi.

Geçtiğimiz ay Google, yaklaşmakta olan Pixel 7a akıllı telefonunun 90Hz yenileme hızına sahip bir ekrana ve kablosuz şarj özelliğine sahip olacağını açıklamıştı.

Cihaz muhtemelen 90Hz 1080p ekran sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.