Google, Privacy Sandbox'ı beta sürümüyle Android cihazlara sunuyor

Google, Privacy Sandbox'ı beta sürümüyle Android cihazlara sunuyor

Google, uygun cihazlar için Android'de 'Privacy Sandbox'ın ilk Beta sürümünü başlattı. Bu aşama, kullanıcıların ve geliştiricilerin yeni çözümleri gerçek dünya koşullarında test etmelerini ve değerlendirmelerini sağlıyor. Ancak Google Chrome'un Privacy Sandbox'ı bir kez daha 2024 yılının ikinci yarısına ertelendi.

Privacy Sandbox, şirketlere ve geliştiricilere başarılı dijital işletmeler kurmaları için araçlar sağlarken, insanların web üzerindeki gizliliğini koruyacak teknolojiler yaratmayı amaçlayan bir Google girişimidir.

Siteler arası ve uygulamalar arası izlemeyi azaltan Privacy Sandbox, çevrimiçi içerik ve hizmetlerin herkes için erişilebilir kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Android'in Filmler veya Açık Hava gibi konularda ilgi alanlarınızı tahmin ettiğini görebilir ve tercihlerinizle alakasız olanları engelleyebilirsiniz.

Endüstri ile işbirliği

Google'ın Privacy Sandbox ile amacı, çevrimiçi işletmelere etkili araçlar sağlarken kullanıcı gizliliğini artırmaktır. Cihaz parmak izi gibi kullanıcıları takip etmek için daha az özel yöntemlere dayanan çözümler uygulanabilir veya sürdürülebilir değildir.

Bu nedenle Google, geliştiriciler için işe yarayan kullanıcı gizliliği koruma çözümleri oluşturmak üzere Android ekosistemiyle işbirliği yapıyor. Şirket halihazırda yüzlerce şirketten değerli geri bildirimler almış durumda ve diğer endüstri kuruluşlarından daha fazla girdi bekliyor.
Android için Privacy Sandbox Beta - Kullanılabilirlik ve kullanıma sunulma

Android için Privacy Sandbox Beta, ilk başta Android 13 cihazlarının küçük bir yüzdesine kademeli olarak sunulacak ve daha sonra zaman içinde genişletilecektir. Cihazınız uygunsa, bir Android bildirimi alacaksınız. Beta, uygulamalar ve web sitelerindeki etkinliğinizi izlemek için tanımlayıcıları kullanmayan gizlilik odaklı API'ler içeriyor. Uygulamalar, ilgili reklamları görüntülemek ve etkinliklerini ölçmek için bu API'leri kullanabilir.

Beta katılımınızı, uygulamaların size reklam göstermek için kullandığı ilgi alanlarını kontrol edebileceğiniz Ayarlar'ın Gizlilik Sandbox'ı bölümünden yönetebilirsiniz.

Ayrıca Beta'yı istediğiniz zaman açabilir veya kapatabilirsiniz. Google ayrıca Beta'ya nasıl katılacağınıza ilişkin geliştirici kılavuzu yayınladı ve gelecekteki güncellemeler için Privacy Sandbox blogunu takip etmenizi öneriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.